SEÇER, SELİN FATURASINI ÖNCEKİ DÖNEMLERE KESTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER, SELİN FATURASINI ÖNCEKİ DÖNEMLERE KESTİ!


 

Kuvvetli yağış nedeniyle Mersin için verilen “Kırmızı Kodlu Uyarı”nın ardından 12 saatte metrekareye 140 kilogram yağış düştü. Mersin’in birçok bölgesinde olumsuzluklar yaşanırken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Dere yataklarının imara açılması böyle sonuçlarla bizi karşı karşıya bırakıyor” diyerek geçmiş dönemleri suçladı.

Haber Merkezi

Mersin’i etkisi altına alan kuvvetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. 12 saatte metrekareye 140 kilogram yağışın düştüğü Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çalışmalarını gece boyu aralıksız olarak sürdürdü.

Özellikle merkez ilçe Mezitli’de saat 01:00 sıralarında şiddetini arttırarak yağan yağmur nedeniyle bazı bölgelerde su taşkınları oluştu. Eski Mezitli Yolu, Kandak Deresi, GMK Bulvarı ve Akkent Mahallesi’nde çalışmaları yoğunlaştıran ekipler, gece boyu yürütülen çalışmalarını sürdürdü. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de gece yarısından itibaren kenti etkisi altına alan yoğun yağışlar nedeniyle sahaya inerek çalışmaları inceledi.

MERSİN’İN BİRÇOK BÖLGESİNDE OLUMSUZLUKLAR YAŞANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekiplerinin koordineli şekilde yürüttüğü çalışmalarda vatandaştan gelen tüm ihbarların kısa sürede değerlendirildiği bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yaptığı açıklamada, “Mersin’in birçok bölgesinde önemli sorunlar yaşıyoruz. Anamur’da yaşıyoruz, Mut’ta bir araç dereye yuvarlandı, bir vatandaşımız kurtarıldı, diğer vatandaşımız maalesef kayıp. Henüz ulaşılamadı. Yine Çeşmeli’de üzücü bir durum oldu. Bir heyelan meydana geldi. Çadırda kalan vatandaşlarımızdan 2’si kurtarıldı ancak 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Mezitli bölgesinde merkezde önemli derecede ihbarlar var. Burada Kandak Deresi, Çeşmeli Deresi ve Kuyuluk-Otoban bağlantı yolundan su çok kuvvetli bir şekilde geliyor” dedi.

“DERE YATAKLARININ İMARA AÇILMASI BÖYLE SONUÇLARLA BİZİ KARŞI KARŞIYA BIRAKIYOR”

Dere yataklarının imara açılmasının sonucunda bu tür afetler ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren, ancak olası olumsuzlukların da önüne geçebilmek için tüm ekipler ile sahada teyakkuz halinde olduklarını belirten Başkan Seçer, şunları söyledi: “Tabii ki yanlış imar, dere yataklarının imara açılması maalesef böyle sonuçlarla bizi karşı karşıya bırakıyor. Büyükşehir Belediyemizin, MESKİ’mizin tüm ekipleri şu anda teyakkuzda. Bütün daire başkanları, ilgili birimlerin amirleri burada sahadalar. Dört bir yandan olaylara müdahale etmeye çalışıyoruz. Suları tahliye etmeye çalışıyoruz. Gelecek saatler de açıkçası bizi endişeye sevk ediyor. Meteoroloji verilerine göre, yoğun yağış devam edecek. En azından öğle saatlerine kadar metrekareye 100 kilogram yağış bekleniyor. Bu da çok önemli bir rakam. Biz tabii ki tedbirlerimizi alıyoruz. Bir hayli de mesafe aldık. O yoğun su birikintileri tahliye edildi. Şu anda GMK’da özellikle ara refüjleri yararak suyun güney tarafa, yani deniz tarafına tahliyesini sağladık. Bazı siteler su altında kaldı. Bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Umut ediyorum ufak tefek zayiatlarla bu afeti atlatacağız.”  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA