BARO’DAN BALIK ÇİFTLİKLERİ TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO’DAN BALIK ÇİFTLİKLERİ TEPKİSİ


 

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı  Bilgin Yeşilboğaz, Mersin sahillerinde yapılması planlanan balık çiftliklerinin kurulmasıyla ilgili mahkeme sürecinin devam etmesine ve herhangi bir hukuki karar olmamasına rağmen, Aydıncık kıyılarında bazı balık çiftliklerinin işletmeye açılarak üretime başlanmasını yaptığı yazılı açıklamayla kınadı. Yeşilboğaz açıklamasında, gerek Çevre Bakanlığı’nın, gerekse Tarım Bakanlığı’nın hem hukuk katliamına, hem de çevre katliamına dur diyerek hukuki süreci başlatması gerektiğini söyledi.

“NASIL DAHA ÇOK DİBE BATARIZ POLİTİKALARI ÜRETİLMEKTEDİR”

Mahkeme kararının henüz sonuçlanmadan balık çiftliklerinin işletmeye açılmasının sadece çevre katliamı değil, aynı zamanda bir hukuk katliamı olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Mahkeme süreci devam ederken, işletmeciler kimden izin alarak balık çiftliklerini pervasızca işletmeye açmıştır? Gerek Çevre Bakanlığı, gerekse Tarım Bakanlığı hem hukuk katliamına, hem de çevre katliamına dur diyerek hukuki süreci başlatması gerekmektedir. Ülkemizde ekonominin, turizmin dibe çöktüğü bir süreçte hızla kalkınma politikaları üretilmesi gerekirken, nasıl daha çok dibe batarız politikaları üretilmektedir. Bilim insanlarının, hukukçuların, çevrecilerin ve vatandaşların ‘vazgeçin’ çığlığını duymazdan gelen yetkililer; doğamıza, turizmin gelişmesine ve ekonomik kalkınmamıza zarar veren balık çiftliklerinin masumlaştırılması çabasından da artık vazgeçilmelidir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA