GÖZLER 1/5 BİNLİK PLANLARDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER 1/5 BİNLİK PLANLARDA!


 

İlçe belediyeleri plansızlık nedeniyle yatırımların geciktiğinden dert yanarak Başkan Seçer’e, “Plancıları uyarın” çağrısı yaptı. Seçer ise “Kurum görüşleri gecikiyor, bizimle ilgili bir durum yok” savunması yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Yıllardır hayata geçiremediği imar planları nedeniyle gelişimden kalkınmaya pek çok alanda sorunlarla boğuşan Mersin’de gözler 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planlarında.

Kentin anayasası niteliğinde olan ve 2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın alt ölçekli planlarının gecikmesi yatırımları zora sokuyor.

Bütüncül plan sonrası 4 merkez ilçeyi kapsayan 1/5 bin ölçekli planlar hazırlanıp, kabul edilirken Akdeniz’de planın tamamının kabul görmemesine ilişkin sorun devam ediyor. İlçenin doğu bölümü için hazırlanan plan anlaşmazlıklar nedeniyle halen onaylanmazken diğer ilçelere yönelik 1/5 bin ölçekli Nazım Planları’nın hazırlanmasına ilişkin çalışmalar ise devam ediyor.

AYDINCIK’TA PLANSIZLIK YATIRIMLARI ENGELLENİYOR

Son olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında konuyu yeniden gündeme getiren AKP’li Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, planların çıkmaması nedeniyle ilçedeki özellikle kanalizasyon ve içme suyu yatırımlarının gecikmesinden şikayet etti.

“Geçen dönem 5 binlik plan yetkisi istedik ama alamadık. Plan 2017’de bitecekti, 2019 bitti ama hala yok, bir yılımız daha geçti. Yine aynı şekilde 5 bin ölçekli Nazım İmar Planları yapılamadı. Plancılarımızı uyarırsanız iyi olur. Zaman çok çabuk geçiyor” dedi.

PLANLARDA EĞİTİM ALANLARI VE PARKLARA ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Yine AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan da, 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, “Birinci etaba ilişkin çalışmalar belli bir noktaya geldi. İkinci etaba ilişkin de çalışılmaya başlandı. Planlamalar yapılırken şehir için ciddi şekilde üzerinde durulması gereken konular var. Özellikle benim sizden ricam; 1/5 bin ölçekli planlar hazırlanırken eğitim ile park gibi çevre düzenlemelerinin ciddi şekilde ön plana alınmasını istiyorum. Bugün dönüp baktığınız zaman 1/5 binlik plan içinde şehrin en çok ihtiyacı olan konulardan bir tanesi eğitim ve yeşil alan ile ilgili” dedi.

“BİZ DE BU İŞİN SÜRATLE YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, 1/5 binlik planların hazırlığının sürdüğünü söyleyerek, “Arkadaşlarıma ilçe belediyeleri için birlikte çalışmaları için talimat verdim. Biz de bu işin süratle yapılmasını istiyoruz. Gözden kaçırdığımız bir şey yok. Tartışmaya konu olacak her hangi bir kararın altına imza atmamak için bunu açık seçik yapıyoruz. Kurum görüşleri gecikiyor, bizimle ilgili bir durum yok. Planlar bir an önce çıksın, bizim de arzumuz bu yönde” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA