MAHKEME BEKLİYOR ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MAHKEME BEKLİYOR ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇİYOR!


 

Mersin kıyılarında yapılmak istenen balık çiftliklerine karşı hukuk mücadeleleri sürerken, mahkeme kararlarını beklemeyen bazı yatırımcılar oldu-bittiye getirerek kurdukları kafeslerde üretime başladılar.

HEDİYE EROĞLU

Mersin sahillerinde kurulmak istenen 20’ye yakın balık çiftliklerine karşı hukuk mücadelesi sürse de atı alan Üsküdar’ı geçiyor! Hukuk mücadeleleri sürürken, mahkeme kararlarını beklemeyen bazı yatırımcıların oldu-bittiye getirerek, kurdukları kafeslerde üretime başladılar.

Silifke’de olduğu gibi Aydıncık- Tekeli arasında da kurulan balık çiftliği havuzları ve kafesleri tepki çekti.

Mersin Doğa ve Çevre Derneği’nin (MERÇED) açtığı davalara bakan mahkemeler ise hala yürütmenin durdurulması talebi konusunda bir karar vermediler. Mahkeme kararlarını beklemeyen çiftlik işleticisi şirketlerin üretime başlamalarına tepki yağdı. Çevreciler yetkilileri göreve davet etti.

HUKUKSUZ!

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, Mersin’de kurulan balık çiftliklerinin hukuksuz olduğunu savunarak, “Uluslararası sözleşmelerle korunan Akdeniz Foklarının yaşam alanı olan sahillerimizde mahkeme kararlarını beklemeden kurulan tüm balık çiftlikleri hukuksuzdur” dedi.

Aslan, balık çiftliklerine neden karşı olduklarını da şöyle sıraladı: “Doğal bir ürün değil. Yemi doğal değil. Bu yem her şeyden önce denizlerde doğal balıkçılığı tüketiyor. Çünkü balık çiftliklerinin yemi hazırlanırken doğal balık da katılıyor. Bu yemin hazırlanmasında genetiği değiştirilmiş mısır, genetiği değiştirilmiş soya ekliyorlar. Ve birçok kimyasal katıyorlar. Bu balık çiftliklerinde kullanılan yemin bizi hasta ettiğini biliyoruz. GDO‘lu yemin başta kanser olmak üzere birçok hastalığa neden olduğunu hepimiz biliyoruz. GDO’lu yemden dolayı balık çiftliklerine karşıyız. Bulunduğu ortamda doğal balıkçılığı yok ediyor olmasından karşıyız. Bulunduğu ortamda denizi kirletiyor olmasından karşıyız. Kafeslerde yetişen balıklar sıkışık olduğu için kendi dışkılarıyla birlikte yetişiyor birçok hastalığa yakalanıyor. Buradan çıkan balıkların hemen hemen yüzde 80’i hastalıklı. Dolayısıyla hastalıklı balık tüketiyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA