MERSİNLİLERE “YAŞAMAK SENİ SEVMEK GİBİ” DAVETİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLERE “YAŞAMAK SENİ SEVMEK GİBİ” DAVETİ


 

3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Bayramı’nda Mersin’i sanatla buluşturmak için Mersinli sanatçı Prof. Gülseren Tor, düzenleyecekleri “Yaşamak Seni Sevmek Gibi” sanat etkinliğine tüm Mersin’i davet etti.

GİZEM EKİCİ

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Anasanat Dalı Prof. Gülseren Tor, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Bayramı kutlamaları kapsamında “Yaşamak Seni Sevmek Gibi” isimli sanat etkinliğinin duyurusunu yaptı.

3 Ocak 2020 tarihinde Gökdelen İş Merkezi’nde yapılacak olan etkinlik hakkında konuşan Tor, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bağımsızlık karakterimdir’ sözünden ilham aldığını belirtti. Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yılı nedeniyle yapılacak olan etkinliğin bilerek Gökdelen’de yaptığını söyleyen Tor, “Mersin’de yapılmış olan Gökdeleni istesek de istemesek de artık var. Bu süreçte orayı atıl duruma getirmek yerine topluma kazandırmamız gerek. Ben burada büyüdüm eskiden Akdeniz’de iki tane sinema vardı, artık yok. buranın sanatla iç içe olması gerek ki insanlar Akdeniz’i tercih etsin. Tercih edilirse güzelleşir buralar” dedi.

“SANAT TOPLUMU İYİLEŞTİRİR”

Sanatın her yerde olması gerektiğini söyleyen Tor, “Sanat;  toplumu iyileştiren ve toplumu uyandıran özelliği ile kentimiz kalkınmasında rol üstlenmiştir. Bu etkinlikleri niteliğinden ödün vermeden sürdürmek hepimizin görevidir.   Ve Sanat eğitimi ve toplumun kültür sanat etkinlikleriyle eğitilmeleri bağlamında konuşmamı Atatürk’ün bir sözünden örnek vermek istiyorum  ‘Eğer devamlı barış isteniyorsa, insan kitlelerinin durumlarını iyileştirecek uluslararası tedbirler alınmalıdır. İnsanlığın tümünün refahı, açlık ve baskının yerine geçmelidir. Dünya vatandaşları haset, açgözlülük ve kinden uzaklaşacak bir şekilde eğitilmelidir’” dedi.

“SÖZDE MODERN BİR ZİHNİYETLE KURULDU”

Bunun bir Kurtuluş Savaşı olduğunu söyleyen Tor, “Sözde Modern zihniyetlerle kurulmuş bu kent ama zihniyetlerle rüküş bir görüntüye bürünmüştür.  Bu toprakların korunması için halkın savunmasını Atamızın verdiği büyük mücadele hepimizin bildiği dilimizden düşmeyen aile büyüklerimizden bize, bizlerden çocuklarımıza aktardığımız bu gerçekler hala yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir” diye konuştu.

Etkinlik takvimi hakkında bilgiler veren Tor, etkinliği şu şekilde anlattı; “ 3 Ocak Kurtuluş Bayramı kutlamaları kapsamında “Yaşamak Seni Sevmek Gibi” adlı kültür sanat etkinliği; 3 0cak 2020 tarihinde Gökdelen İş Merkezi’nde Akdeniz Belediyesi, Gökdelen İş Merkezi, Baro Başkanlığı, MEPİAD, Plastik Sanatlar Topluluğu ve Güze Sanatlar Fakültesi işbirliği ile düzenlenecek.  “Mersin Art 2020” Kültür Sanat Etkinliği Kuvayimilliye Caddesi Gökdelen İş Merkezinde; Baro Başkanlığı Konferans Salonunda Panel ile başlayıp ve sonrasında belirlenmiş boş katlarda sergiler devam edecektir.  Fakültemiz öğretim elemanları, öğrencilerimiz ve Plastik Sanatlar Topluluğu üyeleri sanatçı ve öğrencilerin de katılımıyla Hastane Caddesi Etkinlikleri serisi olarak devam edecektir”.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA