AYDINCIK’TA ÇEŞMEDEN ÇAMUR AKIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYDINCIK’TA ÇEŞMEDEN ÇAMUR AKIYOR


 

Mersin’in Aydıncık ilçesinde yaşanan ‘içme suyu’ sorunu çözüm bekliyor. Belediye Başkanı Aktan çeşmelerden çamur aktığını söyleyerek, bir kez daha Büyükşehir’i göreve çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de 21’inci yüzyılda Aydıncık ilçesinde yaşanan içme suyu ve kanalizasyon altyapısındaki yetersizlikten kaynaklı sorunlara çözüm bekleniyor.

İller Bankası’nca ‘Aydıncık İçme Suyu Hattı’ projesi 2010’da başlanıp 2014 yılında tamamlanmasına rağmen çözülmeyen soruna ilişkin Aydıncık Belediye Başkanı AKP’li Ferhat Aktan, bir kez daha Büyükşehir Belediyesi’ne çözüm çağrısı yaptı.

“ZAMAN GEÇİYOR VE BİZ YERİMİZDE SAYIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağanüstü toplantısının ikinci birleşiminde söz alan Aktan, Burhanettin Kocamaz döneminde verilen ancak tutulmayan çözüm vaadine gönderme yaparak, yeni dönem için Başkan Vahap Seçer’den söz istedi. Aktan, “Başkanım her ayda olmasa da iki ayda bir söylüyorum. İvedilikle olacak bir konum var. içmesuyu noktasında MESKİ genel müdürümüz de burada. Borular değişecek, bunda sıkıntımız yok ama bu kaynak şuanda öyle bir çamur haldeki evlerde çamaşır yıkama şansımız yok. Bunu dikkate alınmasını arz ediyorum. İkinci olarak; kanalizasyon arıtmasının yapılması. Geçen dönemden başlamak üzere bu kanalizasyon ihalesi bir türlü yapılamadı. Başkanım 5 binlik plan yetkisi istedik, geçen dönem alamadık. Plan 2017’de bitecekti, 2019’a girdik bir yılımız da geçti. Yine aynı şekilde 5 bin ölçekli Nazım İmar Planları yapılamadı. Plancılarımızı uyarırsanız iyi olur. Zaman çok çabuk geçiyor. İçmesuyu ile kanalizasyon arıtmasına ilişkin meclisin huzurunda sizden söz almak istiyorum. Yani daire müdürlerimiz de burada onların da huzurunda çünkü zaman geçiyor ve biz yerimizde sayıyoruz.

Önceki dönem de aynı sıkıntıları yaşadık. Tarih verdiler ama tutturamadılar. İmar planı yetkisini biz istedik ama verilmedi. 6 ay sonra 1 sene sonraya razıyım dedim ama olmadı. Ben 5 aya razıyım. Şuan kaynaktan gelen su çamur. Kanalizasyon arıtmasının ihalesi yapılır, oksa biz destek verelim” dedi.

SEÇER ÇÖZÜM SÖZÜ VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Ferhat başkan kendi ilçesi ile ilgili sorunları dile getirdi ve benden söz istedi. Aydıncık ile ilgili çok kısa şuanda yatırım programında olan projelere ilişkin içme suyu sıkıntısı için İller Bankası ile görüşme yapıldı. İller Bankası gündemini aldı. Zaten 5-6 yıl önce proje kabulü yapılmış, en kısa zamanda çözecek. Yaklaşık yüzde 90 civarında borularda su kaçağı var, borular çalışmıyor. Borular sıkıntılı değiştireceğiz.

Kanalizasyon sistemi yapıldı. Pek bir sıkıntı yok. Atıksu arıtma tesisi yapılmadı proje yeri değişti. Değişiklikten sonra proje yeri için tahsis başvurusunu yaptık. 4-5 ay içerisinde proje tamamlanacak, atıksu arıtmanın ihalesine çıkacağız. Ferhat başkan da İller Bankası’ndan yardımcı olacak. Sözümüzü de vermiş olalım.

Oradaki sorunlar belli İller Bankası’ndan çözmemiz gerekiyor. Ben söz veriyorum. Aydıncık’ın problemlerini 2024’e kadar çözme sözü veriyorum. Altyapı, arıtma, içme suyu başta olmak üzere tüm sorunlar çözülecek. İller Bankası’nda problem yaşıyoruz. Aydıncık bize yardımcı olsun bize. Gidip geliyoruz ama bugün git yarın gel oluyor. Beraberce bu işi takip edelim. Orada sadece Aydıncık değil, Bozyazı, Anamur hattında vahşi depolama devam ediyor evsel atıklarda. Bu konuda da çok çaba sarf ediyoruz. Ama artık biz de çaresiziz. Proje geciktiği için oraya aktarılan kaynak geri gitmiş. Bu konuyla ilgili de Aydıncık Belediye Başkanımızdan yardım talep ediyoruz.

Bizim inisiyatifimizde olan her konuda da biz yardımcı olalım, karşılıklı olarak bu sorunları çözelim. 1/5 binlik planda da sorun kalmadı, Aydıncık planı hazır durumda” dedi.

Başkan Ferhat Aktan da, “Akdeniz Katı Atık Birliği çok önemli, şuan birlik başkanlığını da ben yönetiyorum. Şuan en kötü ihtimal yüzde 60 destek alacağız. Yüzde 40’ını da belediyeler arası bir çözümle gidereceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA