TAHLİYE KANALLARINI AÇIK TUTUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAHLİYE KANALLARINI AÇIK TUTUN!


 

Mersin’de iki gündür devam eden yağışlı hava üreticinin kabusu oldu. Anamur’da hortum seraları vururken süren yağışlar için Ziraat Odası’ndan açıkta sebze üretimi yapanlara “Gözünüz kulağınız meteorolojide olsun, tahliye kanallarını açın” uyarısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de iki gündür belirli aralıklarla devam eden yağışlı hava hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle tarımsal üretim yapan bazı bölgeler yağışla birlikte hortum ve kötü hava şartları nedeniyle olumsuz etkilendi. Mersin'in Anamur ilçesinde meydana gelen hortum ve şiddetli yağışta, çok sayıda muz ve çilek serası zarar gördü. Hortum ve su baskınının ardından üreticilerin ihbarı üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gelip, hasar tespit çalışması başlattı.Yapılan ilk tespitlere göre yaklaşık 25 dönüm arazide muz ve çilek serası zarar gördü.

SERACILARA UYARI!

Akdeniz Ziraat Odası Başkanvekili Turgut Demir, gazetemize yaptığı açıklama ile üreticileri uyardı. Yağışın en etkili olduğu bölgenin kentin batı kesimi olduğunu aktaran Demir, “Yağışlı hava belirli aralıklarla devam edecek. Batı Mersin ile Kazanlı, Adanalıoğlu, Homurlu başta olma üzere açık alanda kışlık sebze üretimi yapan bölgelerde özellikle seracılarımızın tahliye kanallarını açık tutmaları önemli. Drenaj kanallarını ne kadar açık tutarlar ise yağışlardan o kadar az olumsuz etkilenir, Arazilerindeki suyu o kadar kolay tahliye ederler. Yağmurlardan sonra açık alanlarda kök hastalıklarına karşı da temkinli olunmasında fayda var” dedi.

Demir ayrıca, odaya bağlı ekiplerinde sahada incelemelerini sürdürdüğünü açıkladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA