MEZİTLİ’DE DEV AĞAÇ KATLİAMI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE DEV AĞAÇ KATLİAMI!


 

Eski Mezitli Mahallesi’nde Cumartesi gecesi 72 dönüm alanda bulunan binlerce karaçam ağacı kesildi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de yine bir doğa katli yaşandı. Mersin Mezitli İlçesi Eski Mezitli Mahallesi’nde Cumartesi gecesi 72 dönüm alanda bulunan binlerce karaçam ağacı kesildi. Devlet Hastanesi yapımı için ihale edilen arazinin hemen yanında gerçekleşen katliamın rant için yapıldığı iddia edildi. 30-40 kişilik bir şebekenin yaptığı öne sürülen olay daha önce aynı bölgede yapılan katliamı akıllara getirdi, “Yine aynı kişiler mi?” sorusunu sordurdu.

Yaşanan olayın bir katliam olduğunu söyleyen Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu, “Bu iş, organize bir suç örgütünün işi. Çünkü ilk defa yapılan bir işlem değil. Bu insanlar kanunlardaki boşlukları iyi biliyor, birazda parasal güçleri de var ve yakın zamanda narenciye bahçesi olacağını da göreceğiz. Çünkü hemen bitişik Mezitli Devlet Hastanesi olarak belirlenmiş bir alan. Büyük bir rant var burada, çevresi hep arazi bölgesi. Vatandaş geleceğe yönelik bir yatırım yapma derdinde sanırım” dedi.

 “Bu kadar da olmaz” diye olaya tepkisini koyan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, da “Yeter artık diyoruz. Halk arasında bahsi geçen Orman Kanunu yani hukukun yok sayıldığı bir kanun anlamında yorumlanıyor. Vatandaşın giderek kanunsuz davranması normal gibi karşılanıyor. Kesim gayet bilinçli yapılmıştır. Adalete hukuka bırakmadan kamuoyu baskısını oluşturalım” çağrısı yaptı.

Ağaçların kim ve kimler tarafından kesildiği araştırılıyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA