BALIK ÇİFTLİKLERİNE KARŞI ANAMUR’DAN DAVA ATAĞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIK ÇİFTLİKLERİNE KARŞI ANAMUR’DAN DAVA ATAĞI!


 

Anamur kıyılarında kurulması planlanan 7 balık çiftliği hakkında MERÇED tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED raporunun iptaline ilişkin Mersin İdare Mahkemesi’nde dava açıldı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de 2000’li yıllarda sahilleri ele geçirmek isteyen balık çiftliği yatırımcıları o yıllarda bu hayallerine ulaşamasalar da bugün adım adım kent denizini ele geçiriyorlar. Geçtiğimiz günlerde Mersin’de kurulmak istenen 19 balık çiftliğinin ÇED raporlarının iptali için yürütülen mücadele kapsamında sahillerde keşif yapılırken, Anamur’dan hukuksal mücadeleyi büyütecek bir adım daha geldi.

MERÇED’DEN MERSİN HALKINA DESTEK ÇAĞRISI

Balık çiftlikleri ile ilgili mücadelenin lideri konumundaki Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) son olarak Anamur’da kurulmak istenen 7 balık çiftliği için ayrıca dava açtı. Anamur kıyılarında kurulması planlanan 7 balık çiftliği hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Çevresel etki Değerlendirme (ÇED) raporunun iptaline ilişkin açılan MERÇED tarafından Mersin İdare Mahkemesi nezdinde açılan davanın duruşması önümüzdeki günlerde görülecek.

MERÇED’den yapılan duruyu ile Mersin halkına davaya müdahil olma çağrısı yapıldı.

İKTİDAR SÖZ VERMİŞTİ!

“Bilmeliyiz ki, denizimizde balık çiftlikleri kurulursa, oluşacak kirlilik nedeniyle deniz ekosistemi bozulacak, denize bile girmemiz hayal olacaktır!” diyen MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, denizlerin kimsenin özel çiftliği ve rant alanı olmadığını vurguladı.

2017 yılında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, dönemin CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın TBMM'de balık çiftliklerine ilişkin yapmış olduğu konuşmasına karşılık, “Balık çiftliklerinin ÇED Olumlu Raporu'na onay verilmeyecek” açıklamasını anımsatan Aslan, “Buna rağmen balık çiftliklerinin planlanıp bazılarının faaliyete geçmesi düşündürücüdür. Mersin halkı verdiğiniz sözü tutmanızı bekliyor. Sizden kaçak üretime başlayan balık çiftliğini kapatarak sökülmesi ve çiftliklere izin verilmemesini istiyoruz" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA