MERSİN ŞENLENDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ŞENLENDİ!


 

Akdeniz Belediyesi tarafından bu sene ilk kez düzenlenen ‘Karaduvar Balık Festivali’ şehri şenlendirdi! Yoğun katılımla gerçekleşen festivalde 3 ton sardalye tüketildi.

GİZEM EKİCİ

Mersin yeni bir festival kazandı. Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Karaduvar Balık Festivali’ iki boyunca dolu dolu geçen renkli etkinliklerle adeta şehri şenlendirdi.

Akdeniz İlçesi Karaduvar Sahilinde gerçekleştirilen festivale; Vali Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, il protokolü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bu sene ilk kez düzenlenecek olan ‘Karaduvar Balık Festivali’nin tanıtım videosu ile devam etti.

SİZLER, HİZMETLERİN EN GÜZELİNE LAYIKSINIZ

Festivalde yaptığı konuşmasında Vali Su, Akdeniz ilçesinde devam eden yatırımlara değinerek “Sizler, hizmetlerin en güzeline layıksınız. Tüm bu hizmetler vatandaşımız için. Bizler, vatandaşımız için varız. Tüm kurum ve kuruluşlar sizlere hizmet etmek için var. Sizlere hizmet ettiğimiz sürece kendimizi daha mutlu ve daha huzurlu hissediyoruz. İlimizde çok daha güzel hizmetler yapılmaya devam edecek. Başta Akdeniz İlçe Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak olmak üzere festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Festival kapsamında, kurulan stantları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Vali Su,  ‘Karaduvar Balık Festivali’nin Mersin Uluslararası Narenciye Festivali ile birlikte kentin kimliğini yansıtacak önemli bir etkinlik olduğunu kaydederek, festivalin, balıkçılığın merkezi olan Karaduvar’ın canlanmasının yanı sıra, kentin ekonomisine, tanıtımına da önemli bir katkı sağlayacağını ve ilimizin marka değerine değer katacağını ifade etti.

“KARADENİZ’İN HAMSİSİ VARSA AKDENİZ’İN DE SARDALYASI”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak da stant başına geçerek, sardalya pişirip halka balık ekmek dağıttı. Kalabalık karşısında çok keyiflenen Başkan Gültak, “Akdeniz sardalyası bunlar. Gel abi gel. Daha denizden yeni çıktı. Bunlar Akdeniz kuzuları” diyerek vatandaşlara seslendi.

Gültak; “Karaduvar, gerçekten çok güzel bir yer. Biz, hem Karaduvar’ı hem Akdeniz’i hem Mersin’i tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Havalimanımız bittiğinde İnşallah İstanbul’dan, İzmir’den, Türkiye’nin değişik yerlerinden sadece buraya gelip, sahilde gezip, balığını yiyip, stresini atacak birçok insan olacağına inanıyoruz. Altyapıyı hazırladık, festivalimizle birlikte Karaduvarı’ı ön plana çıkaracağız. Karadeniz’in hamsisi varsa Akdeniz’in de sardalyası var diyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu yıl ilk defa düzenlenen, geleneksel hale getirilmesi amaçlanan ve iki gün boyunca devam eden festivale vatandaşların yoğun ilgisi olduğu gözlendi.

Festivalde ilk olarak vatandaşlara sardalye-ekmek ikram edildi. Birbirinden renkli gösterilerin yer aldığı festival kapsamında, gün içinde olta balıkçılığı yarışması, çeşitli çocuk aktiviteleri, söyleşiler, ödüllü yarışmalar yapıldı. Beslenme Uzmanı Dilara Koçak’ın da vatandaşlarla söyleşi yaptığı festivalin ilk günü, Sinan Akçıl konseri ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA