HAPİSHANE DEĞİL PARK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAPİSHANE DEĞİL PARK!


 

Mersin’in Akdeniz ilçesinde belediyenin 2012’de hizmete açtığı Şevket Sümer Mahallesi’nde ki Yılmaz Güney Parkı, etrafı çevrilerek kaderine terk edildi! Parka 10 milyon TL harcanarak hapishaneyi andıran görüntüden kurtarılıp işlev kazandırılması için harekete geçildi!

HEDİYE EROĞLU

Göçle gelen nüfusun yaşadığı ve Mersin’in en kalabalık mahallelerinden Akdeniz ilçesindeki Şevket Sümer Mahallesi’nin ortasında bulunan 5 bin 500 metrekare alana kurulu Yılmaz Güney Parkı atıl vaziyetteki halinden kurtarılıyor. Etrafı çevrilerek hapishaneyi andıran görüntüsü nedeniyle tepki çeken park, 10 milyon TL’lik yatırım ile içerisinde çeşitli sosyal tesislerin olduğu bir kompleks olarak halkın kullanımına sunulacak.

MECLİS, YILMAZ GÜNEY İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Konuyla ilgili çalışmalar Akdeniz Belediye Meclisi’nin olağanüstü meclis toplantısında düğmeye basılması ile start aldı.

Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda Başkan M. Mustafa Gültak, çalışmaların hızını kesmemek adına meclisi olağanüstü topladıklarını belirtti.

Toplantıda ilk olarak Yalınayak Mahallesi’nde bulunan Yılmaz Güney Park Alanı’nın ‘Sosyal Tesis Alanı (Akdeniz Belediyesi Çok Amaçlı Hizmet Binası) planlanmasını içeren imar plan deşiklik teklifi görüşüldü.

Teklifle ilgili söz alan CHP’li Serhat Dövenci, teklifin; İmar, Hukuk, Çevre, Kadın Erkek Eşitliği, Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonları’na havale edilmesini önererek, parkta yapılması düşünülen çalışmalar ile ilgili de bilgi talep etti.

CHP’li Muhittin Ertaş da, bölgenin kayıtlarda yeşil alan olarak görüldüğünü anımsatarak, “Alanın üzerine beton yapı yapılması planlanıyor ise buna bir parsel numarası alma şansımız var mı? Bu sayede tapu tescili görmüş olur, daha değerli hale gelir” dedi.

AKDENİZ’DE; HAVUZ DA YOK, GENÇİLK MERKEZİ DE!...

Başkan Gültak da, “Yılmaz Güney Parkı ama hapishane gibi, duvarlarla çevrilmiş, kimsenin orada park olduğunu gördüğü yok” diyerek, “Park böyle olmaz” tepkisi verdi.

Etrafı çevrili alanın  daha çok belediyenin bir birimi gibi algılandığını ve kullanılmadığını aktaran Gültak, Spor Toto’dan 7-8 bölge için toplamda 20 milyon artı KDV hibe aldıklarını, bunun yaklaşık 10 milyon TL’sini Yılmaz Güney Parkı için harcayacaklarını açıkladı.

Konuyla ilgili mimarların çalışmalarını sürdürdüğünü bildiren M. Mustafa Gültak, tesisin içerisinde; yarı olimpik havuz, çocuk havuzu, auqupark, içinde aş evi olan iki katlı bir sosyal tesis ile yine 2 katlı bir gençlik merkezi yapacaklarını söyledi.

Bölgede havuz ve gençlik merkezi gibi yapılar olmadığına dikkat çeken Gültak, ayrıca havuzların etrafında 600-700 kişilik nişan-düğün yapılabilecek alanlar da yaratılarak, düşük gelir grubundaki insanların kullanımına sunulacak bir alan yaratacaklarını da vurguladı.

HDP’DEN DESTEK

HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi de, Yılmaz Güney Parkı’nın hem yer olarak hem de ismen simgesel anlam taşıdığına dikkat çekti. “Bu isimin ve yerin korunarak özüne uygun olarak belediyemiz tarafından şu atıl durumdan kurtarılarak, halkın hizmetine sunulmasını grup olarak sonuna kadar destekliyoruz” diyen Tanrıverdi, “Gönlümüz istiyor ki çalışmaları başından sonuna kadar tüm gruplarımızla beraber hep beraber yürütelim. Bu proje meclisin ortak projesi olsun. Her aşamasında hatta işletme aşamasında da birlikte hareket edilsin. El ele beraber yürürsek, Mersin ve Akdeniz halkına büyük bir hizmet götürüleceğine inanıyorum” dedi.

TESİSİ BELEDİYE İŞLETECEK

Başkan Gültak da, alanı kiraya vermeyeceklerinin altını çizerek, “İşletmeyi kesinlikle özel şirket vermeyeceğiz, bizim yönetimimizde ve şeffaf olacak. Ama oraya özel bir ekip kuracağız. Artık Gültak’ı tanıdınız, bir söz verdiyse, bu can bu bedende bu ruh olduğu sürece sözümüz söz. Benim öyle verilmiş isimler değiştirip, başka isimler verme, koyma gibi bir derdimiz yok” dedi.

Görüşmelerin ardından teklif oy birliğiyle komisyonlara sevk edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA