NÜKLEER SANTRALE KARŞI HUKUKSAL MÜCADELE BÜYÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEER SANTRALE KARŞI HUKUKSAL MÜCADELE BÜYÜYOR!


 

MERÇED, Akdeniz foklarının yaşam alanı ve SİT alanları için Akkuyu’da nükleer güç santrali yapılma ısrarından vazgeçilmesi için dava açtı.

HEDİYE EROĞLU

Dünya nükleer santralden vazgeçerken Türkiye, herhangi bir kazada doğa katliamına ve insan sağlığında ölümcül sonuçlara yol açacağına dair uyarılara kulak asmıyor, nükleer santral ısrarını sürdürüyor.

Ancak çevrecilerin sürdürdüğü hukuk mücadelesi de artarak devam ediyor. Son olarak Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan’ın iki yıl önce Akkuyu Nükeler güç Santrali Projesi etrafındaki SİT alanlarında tahribat yaratacağı ve nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının santral yapımı ve sonrasında tehlike altında kalacağı iddiasıyla açtığı dava yeni bir boyut kazandı.

Aslan’ın bireysel hukuk mücadelesi kabul görmezken MERÇED adına açılan dava Mersin 1. İdare Mahkemesi’nce kabul edildi. İlk duruşması geçtiğimiz günlerde yapılan duruşma kapsamında; Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne 1,5 kilometre mesafedeki Akdeniz foklarının yaşam alanlarına ve doğal sit alanlarına dikkat çekildi.

KARAR ERTELENDİ

MERÇED üyesi ve avukat Semra Kabasakal, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada davanın Sit alanlarının ve Akdeniz fokları’nın yaşam alanlarının korunması adına büyük önem taşıdığını söyledi.

Dava kapsamında bölgede Akdeniz foklarının yaşam alanlarının ve SİT alanlarının belirlenmesi amacıyla keşif yapılmasını istediklerini aktaran Kabasakal, mahkemenin kararı ertelediğini bildirdi.

Karar ne çıkarsa çıksın mücadele kararlı olduklarını belirten Kabasakal, keşifte ısrarcı olduklarını vurguladı.

Türkiye’de yer tahsisi 40 yıl önce yapılan Akkuyu Nükleer Santralı’nın temeli 2015 Nisan ayında atıldı. Santralı, Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom inşaa ediyor. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, doğa aktivisti ve bölge sakinleri santrala karşı dava açtı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA