SULAMA GÖLETİNDE BALIKLAR KIYIYA VURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SULAMA GÖLETİNDE BALIKLAR KIYIYA VURDU


 

Mersin’in Mut ilçesinde boyları 10–15 santime ulaşan yayın balıkları ile sazan, aynalı sazan, turna ve binlerce küçük orta boy balığın kıyıya vurması üzerine yetkililer harekete geçti.

Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümlerini araştırmak için göletten numune aldı.

Zehirlenme ihtimalinin az olduğunu söyleyen yetkililer, halen bazı küçük balıkların kıyıda toplanıp çırpındıklarını gözlemledi.

Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Osman Yenisaraç, göletteki su ve balıklardan numune aldıklarını belirterek, "Göletteki oksijen seviyesinin düşmesiyle alakalı bir durum olabilir. Oksijen seviyesi düştüğünde

balıklar ya su kaynağına doğru giderler ya da su yüzüne doğru hareket ederler. Bu bize oksijen seviyesinin azlığı konusunda fikir veriyor. Gerekli incelemeleri yaptık. Artık laboratuar sonuçlarına göre sonuçları değerlendireceğiz” dedi.

Hacınuhlu Mahallesi Muhtarı Yakup Ceylan ise, "Bu göleti tarımsal sulama amaçlı kullanıyoruz. Göletimizin kenarında balıkların kıyıya vurması dikkatimizi çekti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne haber verdik. Böyle bir olayla ilk defa karşılaştık" dedi.

Kelce Köyü Sulama Kooperatif Başkanı Hasan Tepe ise her ihtimale karşı vatandaşların balıkları evlerine götürüp yememeleri konusunda önlem alacaklarını söyledi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA