SİHİRLİ FLÜT KUTLUER TARSUS’TA KONSER VERECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİHİRLİ FLÜT KUTLUER TARSUS’TA KONSER VERECEK


 

Haber Merkezi

New York Times eleştirmenlerinin taktığı unvan “Sihirli Flüt” diye anılan dünya çapındaki sanat elçisi flüt solisti, Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer adına düzenlenen Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin 10’uncusu bu sene 3-25 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Ve Kutluer Prag konserinin hemen sonrasında 20 Aralık’ta Avrupa Birliği Oda Orkestrası ile önce Ankara’da ertesi gün ise Tarsus’ta konserler verecek.

AVRUPA BİRLİĞİ ŞEFİKA KUTLUER FESTİVALİNDE

Festival 20 Aralık’ta Avrupa Birliği Oda Orkestrası’nın (European Union Chamber Orchestra) Şefika Kutluer’e eşlik edeceği konserler ile devam edecek. Avrupa Birliği’nin orkestrasında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden seçilmiş sanatçılar bulunmakta.

21 Aralık’ta 10 bin yıllık Tarsus’ta St. Paul Anıt müzesi konser salonunda tekrar edilecek konser ile Tarsus’un Unesco listesine girebilmesi çalışmalarında ilk adım atılacak. Yıllar önce Aspendos’ta Şefika Kutluer’in Avrupa Birliği Oda Orkestrası eşliğinde verdiği konseri 5000 kişi izlemiş ve konser Avrupa’da uzun yıllar yankılanmıştı. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin müzisyenlerinden oluşan orkestra Şefika Kutluer’i sürekli solisti ilan etmiştir.

TARSUS UNESCO YOLUNDA

10 bin yıllık Tarsus’un Unesco Dünya Mirası listesine ve koruması altına girmesi için yapılacak çalışmalara hız vermek ve bu konuda ulusal ve uluslararası alanda bilinç oluşturmak için Avrupa Birliği Oda Orkestrası’nın Şefika Kutluer’e eşlik edeceği konser 21 Aralık Cumartesi günü Tarsus St Paul Kilisesi ( Anıt Müzesi)’nde gerçekleştirilecek. Konser öncesinde A. Refik Kutluer “Unesco Yolunda Tarsus” konulu bir konuşma yapacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA