AYDINCIK’TA 600 DÖNÜM TARIM ARAZİSİ İMARA AÇILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYDINCIK’TA 600 DÖNÜM TARIM ARAZİSİ İMARA AÇILDI!


 

Mersin’de tarım arazilerinin imara açılmasına devam ediliyor! Son olarak Aydıncık’ta 600 dönüm tarım arazisi imara açıldı!

HEDİYE EROĞLU

Geçtiğimiz günlerde Mersin-Tarsus arasında kalan yaklaşık 30 bin hektarlık alanı imara açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, son olarak Aydıncık’ta 600 dönüm tarım arazisini daha Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi üzerine kamu yararı gerekçesiyle imara açtı.

Bakanlığın toplamda 3 bin dönüm arazinin imara açılmasını istediği ancak Toprak Koruma Kurulu’nun 600 dönüme izin verdiği konuyla ilgili itiraz yine HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi’den geldi.

“TARIM YAPACAK ALANLAR BIRAKMIYOR, BETONLAŞTIRIYORUZ”

“Olay toprak olunca insan duyarlı olmalı” diyen Tanrıverdi, Aydıncık’ın 11 bin nüfuslu küçük bir yerleşim yeri olduğunu söyleyerek, “Denizle dağ arasında sıkışmış bir alan. Orada zaten belli oranda az bir toprak var. Bunu 60 bin nektarını tarım dışı bırakırsak inanın ileride Aydıncıklı yurttaşlarımız 3 kilo patlıcan almak için başka yerlere gitmek zorunda kalacaklar. Doğayla çok oynamamak lazım. Ekolojik yapıyı çok tahrip etmemek gerekiyor.

Tarım dışı bıraktığımız alan öyle küçük bir alan değil. Aydıncık’ın tümüne yakın tarım alanını yok ediyoruz. Bu kadar büyük bir toprağı, bu güzelim yerde tarım merkezinde betonlaştırmamız bana göre toprağa da, doğaya da, ekolojik yapıya da büyük bir saygısızlık olur. Burada bir kamu yararı görmüyorum. Aydıncık halkının zararınadır. Tarım kentiyiz diyoruz, tarımla ilgili bir takım çalışmalar yürüttüğümüzü söylüyoruz ama diğer yandan tarım yapacak alanlar bırakmıyor, betonlaştırıyoruz. Buna karşıyız, red oyu vereceğiz” dedi.

Araya giren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, imara açılacak arazi miktarının virgül hatası nedeniyle yanlış anlaşıldığını 60 bin hektar değil 600 dönüm olduğunu işaret ederken, Tanrıverdi yine de karşı olduğunu bildirdi.

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI AKTAN’DAN “İLÇENİN YARARINA” SAVUNMASI

AKP’li Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan ise “Hepimizin tereddütleri var ama önce Mersin’e, Kazanlıya, ilçelerimize bir bakalım. Hepsi buralarda yaşanmış. Aydıncık’ta tarımı bırakma şansımız yok. Tarımla turizmi bir arada götüreceğiz. Tarım İl Müdürlüğü ve şehir plancıları ile ilçeye gerekli olduğu için bir düzenleme yaptık. Bu ilçenin yararınadır” dedi.

AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya da, “Toprak Koruma Kurulu’ndan 309 hektar istenmiş ama sadece 60 hektarı kabul etmiş. Belediye olarak yeni planlamalar, çalışmalar yapmak zorundayız. TEMA bile kabul etmiş” dedi.

Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA