“ÇUKUROVA HAVALİMANI NİYE BİTİRİLEMİYOR?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇUKUROVA HAVALİMANI NİYE BİTİRİLEMİYOR?”


 

Haber Merkezi

Mersin’in sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşındı. İktidar ortağı MHP’nin Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM genel kurulunda görüşülen 2020 yılı bütçe görüşmeleri sırasında MHP grup adına meclis kürsüsünde söz aldı. Ulaştırma Bakanlığı bütçesinde konuşan Şimşek; Mersin’in tamamlanmamış yol projelerinin tamamlanmasını ve biran önce  hizmete açılması gerektiğini vurguladı. Çukurova Havalimanı ile ilgili de konuşan Şimşek; ” Çukurova Havalimanı biran önce açılmalıdır” diyerek Bakanlığa çağrıda bulundu.

ÇİLEYOLU NE OLDU?

Şimşek konuşmasının devamında; “Mersin'deki en önemli projelerimiz Mersin-Antalya yolu, Mersin-Adana yolu, Silifke-Mut-Karaman yollarıdır. Şehrin ana ulaşım ağı bu yollardan sağlanmaktadır. Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi bir an önce başlatılmalıdır. Normalde yirmi dakika süren Çeşmeli-Taşucu arası yol, yazın üç dört saatte geçilmiyor ve buradaki yolculuk âdeta çileye dönüyor. 2011 yılından bu tarafa sürekli ihale yapılacağı ve bu projenin hayata geçirileceği söyleniyor ancak ne yazık ki bir icraat olmuyor, proje lafta kalıyor. Yine, aynı şekilde, on beş yıldır devam eden, henüz yarısı bile tamamlanamayan Tarsus-Çamlıyayla yolunun tamamlanıp Çamlıyaylalı hemşehrilerimizin hizmetine sunulmasını bekliyoruz. 

Gülnar-Aydıncık yolunun 7 kilometrelik kısmı bitirilip hizmete açılmıştır, bunun için teşekkür ediyorum, kalan kısmının da bir an önce açılarak Gülnarlı ve Aydıncıklı hemşehrilerimin hizmetine sunulmasını bekliyorum. Silifke-Gülnar yolundaki çalışmalar, ihalelerdeki sıkıntılar yüzünden, yıllardır bir başlayıp bir duruyor. Burada devletimizin gerekli tedbirleri alarak bu yolu tamamlaması gerekmektedir. Ayrıca, Erdemli-Ayrancı arası yolun büyük kısmı tamamlanmış, kalan kısmının tamamlanması beklenmektedir.

Tarsus-Damlama Otoyolu'nda gün geçmiyor ki bir trafik kazası yaşanmasın. Ne yazık ki burası bölge halkı tarafından "ölüm yolu" olarak adlandırılıyor. Yolda teknik bir hata varsa düzeltilmeli ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

350 bin nüfuslu olan Tarsus'ta araç muayene istasyonu yoktur. 3 dönemdir, Mersin Milletvekili olarak bu konuyu sürekli gündeme getirmeme rağmen maalesef bir sonuç alamıyoruz. Tarsuslu hemşehrilerimiz sizden araç muayene istasyonu sözü istiyorlar. Adana şehir içi otoyol ücretsiz; Sayın Cumhurbaşkanımız müjde verdi, Dörtyol-İskenderun arası otoyol ücretsiz ama Tarsus-Mersin arası otoban ücretli. Bunun izahı mümkün değildir. Tarsus-Mersin arası otoban ücretsiz yapılmalı, Ashab-ı Kehf çıkışı trafiğe açılmalıdır; otoyoldaki geçiş ücretleri azaltılmalı, OGS ve HGS cezalarının faizleri affedilmelidir.

“ÇUKUROVA HAVALİMANI NİYE BİTİRİLEMİYOR?”

Çukurova Havalimanı, hem yolcu kapasitesiyle hem de Çukurova'da yetişen ürünlerin dünyaya pazarlanmasıyla ilgili kullanılacak ve ülkeye ekonomik katkı sunacaktır. Ancak Çukurova Havalimanı bir türlü tamamlanıp hizmete açılamıyor. Şu anda da çalışmalar ağır aksak gidiyor. Yol tamamlanamamış, altyapı işleri bitirilememiş, üstyapıyla ilgili çalışmalar başlamamıştır. Ülkemizde 300-500 bin yolcu kapasiteli havalimanları tamamlanırken Çukurova Havalimanı bir türlü tamamlanamıyor. Mersinli hemşehrilerim soruyor: "Deniz dolduruluyor, havaalanı yapılıyor, süresinden önce hizmete açılıyor, Çukurova Havalimanı niye bitirilemiyor Sayın Bakanım?” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA