TÜRKİYE’DE TEKTİ ARTIK ÖRNEĞİ YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE’DE TEKTİ ARTIK ÖRNEĞİ YOK!


 

Gümrüklü liman işletmeciliğinde Türkiye’de tek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Taşucu Limanı’nın işletmeciliğinden çekildi!

HEDİYE EROĞLU

Taşucu Limanı’nın işletmeciliğini yapması nedeniyle, Türkiye’nin tek gümrüklü ve uluslararası limanını işletme hakkına sahip belediye olma özelliği taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bu durum sona erdi!

Ekim ayında Taşucu Limanı’nda incelemeler yaparak, limana dair köklü projeleri olduğunu açıklayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kasım ayında belediyenin meclis toplantısında tam tersi yönünde bir açıklama yaparak, liman işletmeciliğinden çekilebileceklerini açıkladı.

Seçer’ın bu açıklamalarının ardından bürokratları harekete geçti ve limanın işletmeciliğinden çekilmek için düğmeye bastı! Belediyenin Aralık ayı meclis toplantısında limanın işletmeciliğinden çekilme sonucu tesisteki araç-gereç ve ekipmanın bakanlığa devri ile ilgili teklif ilgili komisyonlara havale edildi.

ANKARA’DAN İSTEDİĞİNİ ALAMAYINCA TAŞUCU LİMANI İŞLETMECİLİĞİNDEN ÇEKİLDİ!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Taşucu Limanı işletmeciliğinden çekilmesinde etkin faktör olan limanın bir yıllık kısa tahsis süresi olarak öne çıkıyor.

Başkan Seçer daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda tahsis süresinin daha uzun verilmesi halinde limanı işletebileceklerini ve Ankara ile bu yönde görüşmeler yapılacağını dile getirmişti. Ancak Ankara ile yaptığı görüşmelere dair kamuoyunu bilgilendirmeyen Seçer’in liman işletmeciliğinden çekilme kararı, “Ankara’dan istediğini alamadı, limandan çekildi” yorumlarına neden oldu.

“TAŞUCU LİMANI’NA YATIRIM İÇİN UZUN YILLAR BİZE TAHSİS EDİLMESİ LAZIM”

Kasım ayında liman işletmeciliğinden çekileceğinin sinyalini veren Başkan Seçer, limanın bir yıllık tahsis süresinin kısalığından dem vurarak şu açıklamayı yapmıştı: “Limanın kirası her yıl yenileniyor. Her yıl kirasını ödüyoruz. Bunu çalıştırma sevdalısı değilim. Limanı Belediye olarak çalıştırırız ama hakkını vermek zorundayız. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Limanı gezdim. Fiziksel koşulları son derece kötü. Yeniden yapılması, ciddi bir proje olması lazım. 1 yıllık kirada yatırım yapmanız mümkün değil. Ben ilgili kurumlara, limanın uzun yıllar, 20-30 yıllık kiralanması ile ilgili yazı yazdım. Biz devam edelim. Gümrüklü bir liman ve hiçbir belediyede yok. Muazzam bir marina olabilir ama bu çok yüksek bir yatırım. Benim bunu yapabilmem için bir kere altlığını iyi oluşturmam lazım. Uzun yıllığına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan almam lazım. En son, ‘Belirli bir tarihe kadar bize cevap yazın, yoksa boşaltacağız’ diye yazı yazdık ve tebligatı da gönderdik”.

TAŞUCU LİMANI

Balıkçı barınağı, yat limanı, rıhtım ve gümrüklü alan, uluslararası liman bölgesi olmak üzere 3 kısma ayrılan Taşucu Limanı’ndan uluslararası seferler yapılıyor. KKTC’ye seferlerin düzenlendiği limanda, özellikle yaz aylarında yatlar ile günübirlik gez tekneleri, günde 1000-1500 kişiyi Silifke koylarına ulaştırıyor. 7 gün 24 saat esası ile hizmet veren liman tesisi feribot, yolcu gemisi, ro-ro yolcu ve ro-ro yük gemileri, kuru yük gemisi, genel kargo gemisi, deniz otobüsleri, gezinti gemisi, yatlar ve balıkçı gemleri tarafından kullanıyor.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Caner Ural - Tarih : 12/12/2019 - 20:18:37
    Bakanlığın işbilirliliği ,zorlama sonucu birilerine ,yandaşlarına peş keş çekmek için yapılan tutumdur.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA