BOZYAZI’DA TALAN VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZYAZI’DA TALAN VAR!


 

Büyükşehir Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis üyesi Ali Deniz, Bozyazı’da geçen dönem kurulması için harekete geçilen Hal Kompleksi’nin durması ile etrafında Hazine’ye ait arazilerin şehir dışından gelen kişilere ihale olmadan kiralanması ile adeta talan yaşandığını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısının dördüncü birleşiminde, Bozyazı’da tarım arazilerinin talan edildiği iddiası gündeme geldi.

İYİ Parti’nin Bozyazı’dan Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ali Deniz, Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Burhanettin Kocamaz zamanında ilçeye bir Hal Kompleksi yapmak için harekete geçtiğini anımsatan Ali Deniz, ancak projenin rafa kalkması ile etrafındaki arazilerin şehir dışından gelip tarım yapmak isteyen kişilerce adeta talan edildiğini savundu.

HALK KOMPLEKSİ YAPIMI NE OLDU?

Büyükşehir Belediyesi’nin projeye dair tutumunun netlik kazanması için çağrı yapan Deniz, “Bir önceki dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozyazı’da yeni bir hal kompleksi yapılmak istendi. Tekmen Mahallesinde Aksa çayının kenarında hazine arazisi üzerine bir proje yapıldı ve bu proje bir noktaya kadar da geldi.

Bu alanın karşısında da yine büyük miktarda bir hazine arazisi olup, buraya da hal kompleksinin devamı niteliğinde soğuk hava deposu ve tır kompleksi yapılmasına dair bir düşünce vardı.

Ancak hal kompleksi projesinin durması ile civardaki arazilerin tarımsal üretimde değerlendirilmesi gündeme geldi. Hazineye ait bu arazileri yöre halkı kullanmak istedi. Ama vatandaşın bu arazileri kullanma talebi sudan bahanelerle reddedilirken dışarıdan gelenlere tahsisler yapıldı ve buralarda seralar kurularak üretime başlandı.

Belediyemizin orada halk kompleksi ile ilgili bir çalışması var mıdır? Civarda arazisi olan kişilerin kiralama taleplerine red verilirken, şehir dışından gelenlere bu araziler nasıl verilmiştir? Gariban insanların kiralama talepleri neden reddedilmiştir? Hal kompleksi projesinin akıbeti nedir? Bölgede resmen talan var” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise arazilerin hazineye ait olduğunu, kendilerinin bir yaptırımın söz konusu olamayacağını belirterek, Halk Kompleksi yapımı ile ilgili ise daha sonra bir görüşme yapma önerisinde bulundu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA