ANKARA’DAN ARATOS MÜJDESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANKARA’DAN ARATOS MÜJDESİ!


 

Ankara’da Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen Başkan Tarhan, astronomi biliminin kurucusu, matematikçi Aratos’un mezarı ile ilgili müjdeli haberlerle döndü.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde hayırsever Ahmet Şifan'ın içerisinde bulunduğu arazinin bir bölümünü Mezitli Belediyesine bağışlaması sayesinde mülkiyet sorunu çözümlenen Aratos’un anıt mezarı ile ilgili son derece önemli gelişmeler yaşanıyor.

Arazi sorunun çözülmesi sonrası Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ankara'ya Aratos dosyası ile gitti.  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen Başkan Tarhan, iki önemli konuda söz aldı.

Bakan tarafından Aratos mezar yerinde kazı çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacağını, ödenek sorunu olmadığını, ikinci müjde olarak ise Pompeiopolis kazılarından çıkan ve geçmişte Adana Müzesi’nde sergilenen tarihi eserlerin, lahitlerin Mersin Müzesi’ne getirilmesi talimatının verileceği ifade edildi.

Gösterdiği yakın ilgi için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür eden Başkan Tarhan, Aratos’un mezarının yer altından yer üstüne çıkarılmasının dünyasının ilgisini çekeceğini belirterek, bu olgunun Mezitli ve Mersin'in dünyaya tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi.

Dünyaca ünlü bir bilim adamının Mezitli’de bulunan anıt mezarının sebze bahçesi altında tahrip olmaktan kurtulmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Aratos, dünya için son derece önemli bir isim. Yıllardır Mezitli’de bulunan anıt mezarının gün yüzüne çıkarılması için mücadele veriyorduk. Sayın Bakanımızın bu konuda gösterdiği yaklaşım bizi son derece mutlu etti. Kısa sürede çalışmaların başlayacağını umut ediyoruz. Böylece Aratos'un adı NASA tarafından Ay'a ilk adım atıldığında Ay’daki kraterde yaşatılırken, Aratos'un yeryüzünde de Mezitli'de Türkiye'de yaşatılmış olacak” dedi.

Başkan Tarhan daha sonra Mersin milletvekillerini de ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA