BU KEŞİF TARAFSIZ VE BİLİMSEL OLAMAZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU KEŞİF TARAFSIZ VE BİLİMSEL OLAMAZ!


 

Mersin’de yapılmak istenen balık çiftliklerine karşı açılan dava kapsamında bölgede keşif yapmak için bilirkişi olarak atanan bir kişinin çiftlikleri yapmak isteyen şirketlerden birine ortak olduğu ortaya çıktı! Davayı açan MERÇED duruma itiraz etse de mahkeme bilirkişinin değiştirilmesi talebini reddetti.

Gizem Ekici

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) tarafından Mersin’de kurulması planlanan 20 balık çiftliğine doğaya verdiği zarardan dolayı dava açılmıştı. Açılan dava sonucunda mahkemece, planlanan alanlarda 4-5 Aralık’ta keşif yapılması kararı verildi.

Ancak keşif için mahkeme tarafından atanan bilirkişilerden olan Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşletme Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Deniz Ayaş’ın dahili davalı şirketlerden Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat ve İthalat Şti. A. Ş. ve Agromey Gıda ve Yem Sanayi Tic. A. Ş.’nin kurucusu olduğu, Mersin Kültür Balıkçılığı Derneği Denetleme Kurulu üyesi olarak 3 yıllığına görev aldığı ortaya çıktı.

Ayrıca kültür balıkçılığını destekleyen açıklamalarının basında yer almasından dolayı, Doç. Dr. Ayaş’ın hazırlayacağı bilirkişi raporunun bilimsel olmayacağını ve balık çiftlikleri lehine olacağı iddia edildi.

Atanan bilirkişiye itiraz eden MERÇED basın açıklamasında bulundu. MERÇED adına konuşan Semra Kabasakal, “Hukuki Muamele Usulü Kanun’un 272 ve 36’ıncı maddeleri gereğince; bilirkişi seçilen Doç. Dr. Deniz Ayaş'ın; Balık çiftliklerinin kurduğu dernekte üye olması ve denetleme kurulunda yer alması, bilahare istifa etmiş olsa dahi o derneklere yol göstermiş olması, balık çiftlikleri konusunda basında defalarca beyanat vermesi, tarafsızlığı konusunda şüpheyi gerektirecek önemli sebeplerin olması gerekçeleri ile itirazlarımız ve başka bir bilirkişinin atanması konusunda mahkemeye sunduğumuz taleplerimiz red edilmiştir. Yukarıda sunduğumuz gerekçelerle davamızda tarafsızlığından şüpheye düştüğümüz bilirkişi Doç. Dr. Deniz Ayaş'ın hazırlayacağı rapor tarafsız ve bilimsel olamayacağından bu hususu kamuoyu ile paylaşma zorunluluğu hissetimizi bildiririz” diye konuştu.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA