“CİNAYETİN ÜZERİ BİLEREK KAPATILMAKTA” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CİNAYETİN ÜZERİ BİLEREK KAPATILMAKTA”


 

GİZEM EKİCİ

Mersin’de avukatlar basın açıklaması ile Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledilişinin 4’üncü yılında adalet çağrısı yaptı.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) tarafından yapılan ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nin destek verdiği adliye önündeki açıklamayı avukat Hoşyar Sarıyıldız okudu.

İnsan hakları savunucusu Tahir Elçi’nin katıldığı bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle yandaş medya ve iktidarın kalemşörleri tarafından hedef gösterildiğini anımsatan Sarıyıldız, “Adli makamlar tarafından soruşturma konusu yapılıp akabinde içerisinde kolluk personelinin de bulunduğu bir operasyon sırasında faili meçhul bir şekilde katledilmiştir.

Bizce faili belli olan fakat devlet eliyle faili meçhul hale getirilen cinayetin üzeri bilerek kapatılmakta başlatılan soruşturma akamete uğratılmaktadır. Aradan geçen 4 yıla rağmen sorumlular yakalanmamakta ve olaya karışan şüpheli kolluk görevlileri tanık konumuna getirilerek korunmaktadır. Devletin soruşturmaya gereken ciddiyeti göstermemesi üzerine Diyarbakır Barosu tarafından yapılan başvuru sonucu dosyayı inceleyen Londra merkezli uluslararası araştırma şirketi Forensic Architecture’nin hazırlamış olduğu raporda Elçi'nin olay yerinde bulunan 3 polisten birinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmiş olabileceği sonucuna varılmış bu kapsamda tanık olarak ifadesi alınan polislerin şüpheli olarak ifadesine başvurulmak istenmişti. Fakat gerek adli gerekse idari makamlarca talepler yerine getirilmeden soruşturma hukuka aykırı şekilde yürütülerek cinayetin üzeri kapatılmaya çalışılmıştır” dedi.

Cinayetin, avukatlara ve avukatlık mesleğine dönük; siyasal, ekonomik tüm ideolojik saldırıların hayata geçirildiği bir süreçte yaşanmış olmasının tesadüfi olmadığını da savunan Sarıyıldız, “OHAL KHK’ları ile yeni bir rejim inşa edilirken, avukatlar olarak hakkımızda açılan sayısız davalarla, müdafii kısıtlılığı, gözaltı ve tutuklama politikalarıyla karşı karşıya kaldık. Pek çok arkadaşımız mesleğini icra edemez hale gelirken, pek çok arkadaşımız da objektif delillerden yoksun bir şekilde aylarca tutuklu kalmaktadır. Pek çok meslektaşımız hakkında da onlarca yılı bulan hapis cezalarına hükmedilmiştir.

Bizce Tahir Elçi nezdinde bütün özgürlükçü yurtsever avukatlar hedef alınmış ve faili meçhul hale getirilen cinayet aracılığıyla avukatlara göz dağı verilmektedir.

Bizler özgürlükçü yurtsever çağdaş avukatlar ve insan hakları savunucuları olarak buradan bir kez daha belirtmek isteriz ki; mesleğimize ve insan haklarına dönük saldırılar karşısında başta Tahir Elçi olmak üzere, katledilen haksızlığa uğratılan tüm meslektaşlarımızın anısını sonsuza dek yaşatacak, yürüttüğümüz hak mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Tahir Elçi’yi barışın elçisini asla unutmayacağız” diye konuştu.

Avukatlar açıklamanın ardından bir süreliğine oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA