SORGUN BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SORGUN BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


 

Mersin’in en önemli yatırımları arasında gösterilen Sorgun Barajında çalışmalar devam ediyor.

Haber Merkezi

Mersin’in en önemli yatırımları arasında gösterilen Sorgun Barajında çalışmalar devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Mersin’de yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. DSİ’nin Mersin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarını arttırması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen “Gölsu” projesinden Mersin’de nasibini aldı.

Toroslar’ın incisi Mersin’de inşası devam eden Sorgun Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Mersin’in Erdemli ilçesinin 45 kilometre kuzeybatısında, Sorgun Mahallesi’nin güneyinde, Sorgun Deresi (Alata Çayı) üzerinde inşa edilmekte olan Sorgun Barajı’nın, sulama ve enerji maksatlı, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde planlandığını belirterek; çalışmaları devam eden Sorgun Barajı’nın tamamlanması ile 60 bin dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını ifade etti.”

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK

Genel Müdür Aydın açıklamasında; “Barajın temelden yüksekliği 109 metredir. 53,1 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olacak baraj, 60 bin dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Ayrıca kurulacak enerji santrali ile yıllık yaklaşık 38 milyon kilowatt saat enerji üretimi sağlanacaktır. Barajın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır.

Yaklaşık 53 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak bu barajda depolanacak su ile Çiriş, Gücüş, Çiftepınar, Dağlı, Tömük, Çamlı, Fakılı, Karahıdırlı, Pınarbaşı, İlemin Kösbucağı, Arslanlı, Hüsametli, Kayacı ve Köypınarı mahallelerine ait arazilere sulama suyu temin edilecektir. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 83 milyon 622 bin TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA