“SEVDİĞİNİZ, İSTEDİĞİNİZ MESLEĞİ YAPIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SEVDİĞİNİZ, İSTEDİĞİNİZ MESLEĞİ YAPIN”


 

Haber Merkezi

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, İleri Ortaokulu öğrencisi çocuklarla buluştu. Küçük öğrencilere, mesleği olan eczacılığı anlatan, siyasi hayatı, milletvekilliği ve belediye başkanlığı görevi ve yerel yönetimlerle ilgili deneyimlerini paylaşan Başkan Gültak, meslek seçimi konusunda öğrencilere öğütler verdi.

Okulu ziyaretinde engelli bir öğrencinin sunduğu çiçeklerle karşılanan Başkanı Gültak’ın etrafını saran küçük öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Gültak, beraberinde Meclis Üyesi Aydın Eğin ve Cami Şerif Mahalle Muhtarı Derin Günüç ile birlikte, Okul Müdürü Sema Sülün ve öğretmenlerle sohbet etti. Başkan Gültak, daha sonra konferans salonunda düzenlenen sunumunda da okulun öğrencisi çocuklara hitap etti.

Öğrencilere; eczacılık yaptığı günlerde başından geçen bazı olayları anlatan ve eczacılığın; hekim ile hasta arasında bir köprü olduğunu ifade eden Başkan Gültak, eczacılık mesleğinin halk sağlığının korunması açısından önemine dikkat çekti. Meslek seçimi konusunda da öğrencilere tavsiyeler veren Başkan Gültak, “Tabi eczacıların gelir durumu genelde iyidir. Ama sizlerin, ‘ileride çok para kazanır mıyım?’ gibi endişeleriniz olmasın. Sevdiğiniz, kendi istediğiniz mesleği, işi yapın. Tabi öncelikle iyi insan olun. Kalite yürektedir. Yeter ki milli ve dini değerlerinizi unutmayın. Anne babanıza saygılı olun, insanlara iyi davranın. Bu Cumhuriyet nasıl kurulmuş? Kimler gelmiş, kimler gitmiş, bunları öğrenin. Üretken gençler olun, ülkeniz için bir şeyler yapın. Bu dünyada imkânsız diye bir şey yoktur. Yeter ki inanın ve çalışın” dedi.

“İMKÂNSIZ DİYE BİR ŞEY YOKTUR, YETER Kİ İNANIN VE ÇALIŞIN”

Öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine büyük değer verdiğinin de altını çizen Başkan Gültak, öğrencilere hitabında; belediye başkanlığı öncesi milletvekilliği yaptığını hatırlatarak şöyle konuştu; “Tabi siyasette milletvekili veya belediye başkanı olmak kolay değil. Belediye başkanlığı en zor görevlerden bir tanesidir. Çünkü belediye başkanlığında, 7 gün 24 saat insanlarla birebir muhatap olmak, onları dinlemek zorundasınız. Açıkçası, ailenize, eşinize, çocuğunuza; ‘Beni 5 yıllığına unutun’ diyeceksiniz. Ben öyle yapıyorum. Belediye başkanı sabah erkenden kalkar ve gece 12-1’e kadar mesaisi devam eder, bürokratik işleri var, vatandaşla iç içe olur ve beraber çalıştığı insanlarla kenti dizayn ederler. Belediye başkanı, yönettiği ilin veya ilçenin birçok sorunundan sorumludur. Belediye başkanı, şehri iyi yönetmeli, yeni parklar, bahçeler, spor alanları yapabilmeli ve insanlarla iyi bir iletişim içinde olmalıdır.”

Başkan Gültak, konuşmasının sonunda, İleri Ortaokulu öğrencilerinden gelen, eczacılık mesleği ve belediye başkanlığı göreviyle ilgili soruları yanıtladı. İleri Ortaokulu Müdürü Sema Sülün'ün, okula sunduğu katkılarından dolayı Gültak'a teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile etkinlik sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA