ÇOCUK HAKLARINI HAYKIRIP SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUK HAKLARINI HAYKIRIP SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİLER


 

Haber Merkezi

Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sadık Gürsoy 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Mezitli Belediye Başkan Vekili Ali Doğaner’in de katıldığı basın açıklamasında çocuklar örnek olacak bir projeye imza atarak hazırladıkları mamalarla sokak hayvanlarını besledi.

Mezitli Kent Konseyi Salonunda gerçekleşen basın açıklamasında çocuk meclisinin yaptığı ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Gürsoy, “Meclisimiz kent içerisinde yaşayan tüm çocukların renk, ırk ve inancına bakmadan bir araya gelerek, öğrenirken eğlendiği, toplantılar yaparak önemli kararlar alındığı, söz söyleme haklarının olduğu demokratik bir meclistir. Çocuk meclisimizin görüşlerini alarak değer veren, sonsuz desteğini her zaman bizlere hissettiren, Mezitli Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan olmak üzere, Başkan Sibel Gelbul nezdinde tüm Kent Konseyi üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Dünya üzerinde tüm çocukların eşit olduğunu, eğitim, sağlık ve barınma gibi haklara doğuştan sahip olduğunu ifade eden Gürsoy, “Mezitli Kent konseyi Çocuk meclisi olarak tüm Dünya’da çocuk haklarının korunması için ‘mavi balon’ etkinliğine biz de destek veriyoruz. Yaşımız küçük, deneyimimiz az olabilir. Hata da yapabiliriz. Ancak bizim de oyun oynamaya, kitap okumaya, ücretsiz eğitim almaya, temiz yerleşime, güvenli alanlarda yaşamaya, hayallerimizin peşinden koşmaya ve özgürce bunları söylemeye hakkımız var” diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra, kendi okullarında dağıtmak üzere 200 adet kedi ve köpek maması hazırlayan Çocuk Meclisi üyeleri örnek bir projeye imza attı. Çocuklar, parklarda bulunan sokak hayvanlarını besledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Oğızhan - Tarih : 25/11/2019 - 11:09:52
    Kedi Maması ve köpek Maması https://patinibesle.com/


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA