ÖLÜMLERLE ANILMAKTAN KURTULUYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖLÜMLERLE ANILMAKTAN KURTULUYOR!


 

Yıllardır can ve mal kayıplara neden olan ve nihayet geçen yıl bunların önlenmesi için harekete geçilen Deliçay Deresi’nde DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nün ıslah ve köprü projesi çalışmaları aralıksız sürüyor.

GİZEM EKİCİ

Mersin merkez Akdeniz ilçesinde Çay Mahallesi’nden geçen ve taşkınlarda can alan ve ciddi kayıplar yaşanmasına neden olan Deliçay Deresi’nin ıslahı ile üzerine köprü yapılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü tarafından taşkın koruma inşaatları kapsamında dere ıslahı maksatlı çift taraflı betonarme istinat duvarı ve 1 adet köprü yapım işi sürürken, köprü projesinin onaylanması ile çalışmalar hız kazandı. Çalışmalar kapsamında köprü temelinde 6 adet fore kazık çalışması yapılarak önemli bir adım atılmış oldu.

2 AY MÜJDESİ VERİLDİ, 4 AY OLDU

Geçtiğimiz Temmuz ayında, 2 ay içerisinde çalışmaların tamamlanacağını belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, tehlikeleri yerinde gözlemleyerek vatandaşların şikayetlerini dinlemişti. Başkan Gültak Temmuz ayında; “Bu bölgedeki ıslah çalışmaları, belediyemiz yetki ve sorumluluğunda değildir. Ancak vatandaşlarımızın aylardır yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmak amacıyla yetkililerle bir araya gelerek toplantı yaptık. Seçimin ardından göreve gelmemizle birlikte burada süren çalışmalar hızlandı. Nitekim DSİ, 2 aya kadar deredeki çalışmalarını tamamlayıp buradan çıkacak. Ardından MESKİ üzerine düşen hizmetleri yerine getirecek. Kalan asfalt, peyzaj ve temizlik hizmetini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Akdeniz Belediyesi olarak, üzerimize düşen bir görev ve sorumluluk olursa, biz de gereken çalışmaları yapacağız. En geç 2 ay içinde bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyete büyük oranda son vereceğiz” diye konuşmuştu.

TAŞKINLARDA CAN ALDI

Bir çok can ve mal kaybına sebep olan Deliçay Deresi; 2016 yılında yaşanan sel felaketinde, 4 kişilik bir ailenin hayatını kaybetmesine ve yine aynı yıl selde dereye düşen Murat Kurt’un cesedi Muğla Fethiye’de bulunmasına sebep olmuştu. Deliçay üzerinden araçlarıyla sık sık tehlikeli bir şekilde karşıya geçmek zorunla olan çiftçiler, topraklarının ve tarlalarının derenin diğer tarafında kaldığını belirtiyorlar. Neredeyse her yıl derede yaşanan can pazarının son bulması ve bu yılda bir kayıp yaşamak istemediklerini belirten vatandaşlar; artık yıllar önce verilmiş olan köprü projesinin bu yıl yağmurlar başlamadan bitirilmesini bekliyorlar.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA