“BİZ BEDEL ÖDERKEN BU İŞİ YAPMAYANLAR NASIL MGC’YE ÜYE OLUR?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİZ BEDEL ÖDERKEN BU İŞİ YAPMAYANLAR NASIL MGC’YE ÜYE OLUR?”


 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti olağanüstü genel kurulu ile yeni başkanını seçti. Ancak üye yapısı ile tartışmaların odağı olmayı, bu konuda yeni yönetimin acil bir düzenlemeye gitmesi, bu işi yapan gerçek basın mensupları tarafından daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

SERKAN TULTAK

Radyo Ülkü de yayınlanan ve Serkan Tultak’ın hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem de MGC’nin üye yapısı, başka işlerde çalışanların gazetecilerin seçiminde oy kullanması ve yeni yönetimin yapması gerekenler tartışıldı.

Gazeteciler Yüksel Ekici, Hediye Erdoğlu, Esat Durak ve Necdet Taş’ın katıldığı ve iki gün üst üste yapılan programda eleştiriler dile getirildi. 

“BİZ BEDEL ÖDÜYORUZ…        

Programda acil olarak üye yapısına neşter vurulması, tüzük kurultayı öne çıkan konular olurken, Hediye Eroğlu’nun “Biz yaptığımız işten dolayı bir bedel öderken bu işi yapmayanların Mersin Gazeteciler Cemiyetine üye olması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu Cemiyette hiçbir basın kurumunda çalışmayan dönerci, inşaatçı, güvenlik görevlisi, muhasebeci olmamalıdır.” Sözü dikkat çekti.

“TEPKİ AMAÇLI BOŞ OY KULLANDIM”

Bugüne kadar yönetimde olanların şuan ki durumdan sorumlu olduklarını da vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti: “Çeşitli yerlerde çalışan danışmanların üye olmaması gerektiğini her zaman söylüyorum. Kimse bizi eşimiz dostumuz diye baroya, muhasebeciler odasına kaydettirmiyor. Biz kendi imkanlarımızla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 12 saat çalışarak her şeye yetişmeye çalışıyoruz ama yetişemiyoruz. Her habere gitmek, daha iyi bir gazete yapmak isterim ama olmuyor. Ben eleştiremiyorum, korkularım ve kaygılarım var. Habere giden muhabirin cebinde dolmuş parası yok. Biz bu şartlarda iken bu işi yapmayanların bizim seçimlerimize katılması kabul edilir bir durum değil. Bende bunun için tepki amaçlı boş oy kullandım.”

TRT’DE ÇALIŞAN 2 KİŞİ DIŞINDA BASIN KARTI SAHİBİ OLAN YOK

Necdet Taş da, tüzük kurultayının yapılası gerektiğini söyledi ve sahada çalışan gazeteciler zor şartlar içinde bu işi yapmaya çalışırken, MGC kongresinde TRT çalışanların oy kullanmasına da tepki gösterdi.

İtibar olmadığı için herkesin MGC’ye üye olduğu gerçeğini de gündeme getiren Taş, şunları söyledi: “Anlaşılan kimse güçlü bir MGC, güçlü bir basın istemiyor. Özellikle STK ve dernekler istemiyor. Nükleerciler, balık çiftlikleri sahipleri de istemez. Toplantılarına fotoroman gibi fotoğraf çeken kişileri isteyenler zaten istemez. Böyle bir ortamda itibardan söz etmek mümkün değildir.”

TRT’nin üye yapısın da masaya yatırıldığı programda, 23 kişi aktif çalışan 18’nin de emekli olduğu bilgisi verilirken, çalışanlardan sadece 2 kişinin basın kartı sahibi olması, diğer çalışanların ise bu işi yapmayanlardan olması da ayrıca tartışma konusu oldu.

BAŞKAN ÖNCE KENDİ YANINDA ÇALIŞAN VE BU İŞİ YAPMAYANLARDAN BAŞLAMALI

Bu işi yapmayanların acil olarak üyelikten çıkarılması gerektiğini söyleyen Yüksel Ekici ise, “Başkan önce kendi çalışanlarından başlamalı. Çıkarması gereken kişiler var. Eski çalışanları da gelip oy kullandı; bunları üyelikten çıkarmalı. Radyo veya TV de çalışmak bir kişiyi gazeteci yapmaz, yaptığı iş onu bu mesleğin mensubu yapar. Bir belediye çalışanı gazeteci değildir. Üretilen içerik bir anlamda patronun sesidir, onun söyledikleri yani başkanın istedikleridir. Bu arkadaşlarımız basın biriminde bile olsa fahri üye yapılır ama oy kullanma hakkı verilmemelidir. Daire Başkanı olarak görülen kişi de derhal MGC’den istifa etmelidir. Durması yanlıştır” dedi.

“BAŞKAN PARMAK SALLIYOR VE BUNU BİZİM KONGREMİZDE YAPIYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanının gerek çalıştayda gerekse de kongrede yaptığı konuşmayı yanlış bulduğunu söyleyen Ekici, “Bu konuşmaya bizim dışımızda kimse tepki göstermedi. Yeni Başkan acaba kendi radyo ve TV’sinde bu konuyu işledi mi? Üyelerden kimse bu konuşmalara tepki verdi mi? Belediye başkanı namuslu basın vurgusu yapıyorsa, namussuz basında var demektir. Başkan parmak sallıyor ve bunu bizim kongremizde yapıyor” diye konuştu.

“YENİ BAŞKAN ARTIK BİR GÖLGELERDEN KURTULMALI”

Gazeteciliğin bir emek olduğuna vurgu yapan Esat Durak ise, seçim döneminde yaşanan olumsuzluklara değinirken, “MGC’nin yeni başkanı artık gölgelerden, perde arkasında bulunanlardan kurtulmalı” sözünün altını çizdi. 

Durak şöyle devam etti: “Üye yapısının düzenlenmesini istiyoruz ama öte yandan mesleki itibarı olmayan kişilerde üye yapılmamalıdır. Bazı kriterleri ortaya koymak ve ona göre hareket etmek lazım. Bu noktada canımız acıyorsa acısın. En yakınımızdakiler üyelikten çıkarılması gerekiyorsa çıkarılsın. Önce etrafımızdan başlamalıyız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA