19 BALIK ÇİFTLİĞİ İÇİN KEŞİF YAPILACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

19 BALIK ÇİFTLİĞİ İÇİN KEŞİF YAPILACAK!


 

Mersin’in Silifke, Aydıncık ve Anamur ilçelerinde kurulmak istenen 19 balık çiftliğinin ÇED raporlarının iptali için MERÇED’in açtığı dava kapsamında 4 ve 5 aralık 2019 tarihinde keşif yapılacak.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in korkulu rüyası olan balık çiftliklerine karşı hukuki mücadele sürüyor. Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED), Silifke, Aydıncık ve Anamur ilçelerinde kurulmak istenen 19 balık çiftliğine karşı Mersin 1. ve 2. İdare Mahkemeleri’ne açtığı dava kapsamında keşif için gün verildi. Bilirkişi heyeti söz konusu bölgede 4 ve 5 aralık 2019 tarihlerinde keşif yapacak.

“ÇED RAPORU İPTAL EDİLMELİ”

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, yöre halkının tüm itirazlarına rağmen, kıyılara oldukça yakın deniz alanlarında kurulmak istenen balık çiftlikleri hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu’ kararlarına ilişkin olarak, yürütmenin durdurulması ve iptali için açtıkları dava ile mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.  

ÇED raporunun teknik ve hukuki hiçbir geçerliliği olmadığını savunan Aslan, “ÇED raporunun iptal edilmesi gerekiyor. İptalini istiyoruz çünkü haklı nedenlerimiz var. Yakın zamanda Mersin’de ÇED raporu alındıktan sonra Silifke Dana Adası’nda 3 firma balık çitliği kurduğunu biliyoruz. Ama yargı süreci devam ederken bunların kurulmuş olması da tartışmalıdır” dedi.

HALKA DESTEK ÇAĞRISI

MERÇED tarafından açılan davalarda, 4 ve 5.12.2019 günü saat 08.30’dan itibaren, mahallinde, yani çiftliklerin kurulması planlanan deniz alanlarında keşif yapılması yönünde kararlar alındığını açıklayan Aslan, halkı desteğe çağırdı.

“Keşifler aleni olup, halkın katılımında ya da izlemesinde bir sakınca bulunmamaktadır” diyen Başkan Aslan, “”Bu nedenle, konuya duyarlı olan ve balık çiftliklerinin kurulumuna karşı olan herkesi, 4 ve 5 aralık 2019 tarihinde, temin edilecek tekne/tekneler aracılığıyla ve mahkeme heyetine denizde eşlik etmek suretiyle, keşfe katılmaya davet ediyoruz.

Bilmeliyiz ki, denizimizde balık çiftlikleri kurulursa, oluşacak kirlilik nedeniyle deniz ekosistemi bozulacak, denize bile girmemiz hayal olacaktır!

Denizlerimiz, kimsenin özel çiftliği ve rant alanı değildir! demek üzere, gelin birlik olalım, denizimize sahip çıkalım!

BÜYÜKŞEHİR’DE DAVACI!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mayıs ayında balık çiftliklerinin kurulmasına karşı MERÇED’in açtığı davalara müdahil olacaklarını açıklamasının ardından belediyenin görevlendirdiği avukat, davaya müdahil oldu.

Seçer, daha önce konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı açıklamada, “Balık çitlikleri konusunda ben emenim ki diğer partilere mensup üyelerin hassasiyetleri de yüksek. İstihdam oluşturalım, milli ekonomiye katkı sunalım ama bunu yaparken kaş yapalım derken göz çıkarmayalım, çevreyi katletmeyelim” demişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA