‘ÇOCUK GÖZÜMLE ÇOCUKLAR’ FOTOĞRAF SERGİSİ BARO’DA AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘ÇOCUK GÖZÜMLE ÇOCUKLAR’ FOTOĞRAF SERGİSİ BARO’DA AÇILDI


 

Yaşıtları daha yeni okula başlarken ilk kişisel fotoğraf sergisini açan 7 yaşındaki Can Çınar Tucel, ‘Çocuk Gözümle Çocuklar’ çalışması ile yaşıtlarının yaşadıkları zorlukları belgeledi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında 7 yaşındaki Can Çınar Tucel, ‘Çocuk Gözümle Çocuklar’ konulu ilk kişisel fotoğraf sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Mersin Adliyesi 4. Kat Baro Odası’nda düzenlenen serginin açılışını; Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve Can Çınar Tucel birlikte yaptılar.

TORUNUNA DÜNYAYI TANITMAK İSTEDİ, FOTOĞRAFLA TANIŞTIRDI

Sergi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Can Çınar Tucel’in dedesi aynı zamanda fotoğrafçı olan Nizamettin Düzgün, sergide yaklaşık 8 aylık bir zaman diliminde çekilen 25 fotoğrafın bulunduğunu söyleyerek, “Torunum Can Çınar Tucel fotoğraf çekmeye 4 yaşında başladı. Amacımız beraber olmaktı. Çektiği fotoğrafların başarılı olması üzerine Çınar’ın bir projeye yönlendirdim. Çocukları kendi gözüyle kendi boyunda birinin fotoğraflaması amacıyla ‘Çocuk Gözümle Çocuklar’ projesi haline getirdik. Birçok mekanlara gittik. Sokaklar, çadır kentler ve jimnastik salonları gibi çok farklı mekanlarda her kesimden çocukları gözlemesini sağlamaya çalıştık. Aslında amacımız Çınar’ın dünyayı tanımasıydı. Kafamızda böyle bir sergi çalışması yoktu ama çekilen fotoğraflar sonucu sergi oluştu. Biz çocuğumuza hayatı tanıtmaya çalışıyoruz. Bu da en güzel etrafındakileri görerek ve fotoğraf makinesiyle belgeleyerek oluyor. Sokak hayvanlarına yönelik ikinci projemiz de devam ediyor

FOTOĞRAF SERGİSİ OLAN EN KÜÇÜK FOTOĞRAFÇI

İlk olarak 4,5 yaşında Deniz Müzesi’nde açılan ‘Atatürk, Bayrak ve Mehmetçik’ konulu karma sergide 2 eseri ile yer almıştı. Şuan fotoğraf sergisi olan en küçük fotoğrafçı unvanına sahip. Fotoğraf benim tutkumdu, Çınar da benim tutkumdu. Biz tutkularımızı birleştirdik, beraber gezmekten çok keyif alıyoruz. Hala şehir dışı ve şehir içerisinde fırsat buldukça beraber fotoğraf gezilerine katılıyoruz. Bu şekilde dünyayı tanımasını, hayat hakkında fikir geliştirmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Can Çınar Tucel’in, ‘Çocuk Gözümle Çocuklar’ fotoğraf sergisi 22 Kasım Cuma gününe kadar gezilebilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA