BÜYÜKŞEHİR’DEN AKKUYU’YA TRAFO MERKEZİ ONAYI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN AKKUYU’YA TRAFO MERKEZİ ONAYI


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için yapılacak trafo merkezine onay verdi!

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında Akkuyu Nükleer Güç Santrali için yapılacak trafo merkezine CHP ve HDP’nin itirazına rağmen Cumhur İttifakı’nın oy çokluğuyla onay çıktı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü 18. Bölge Müdürlüğü’nce hazırlatılan ve 380 kv Akkuyu Nükleer Güç Enerji Santrali Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan; Gülnar İlçesi Koçaşlı ve Tepe Mahalleleri muhtelif parsellerde trafo merkezi işaretlenmesine ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilen ve kamu yararı ile bakan kararı doğrultusunda oy çokluğuyla kabul edilen konu Meclis’te de oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP’lilerin şerh düştüğü konuyla ilgili ilk söz alan CHP’li Mezitli Neşet Tarhan oldu. Tarhan, “İlkesel olarak geneline karşı olduğumuz için komisyonda muhalefet eden arkadaşlarla beraber aynı şekilde karşı düşüncedeyim” dedi.

HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi de, “Elektrik kurumunun trafo önerilerini kabul ediyoruz ama bu öneri Akdeniz’de 60 metrekarelik bir öneri değil. Bu öneri 216 dönümlük bir yeşil alanı yok etmeye yöneliktir. Bir çoğumuz nükleer santrale karşı olduğumuz belirtiyoruz. 216 dönüm yeşil alanın mahvedileceği buranın betonlaştırılacağı anlamına gelmektedir bu karar ile. Ve kamu yararından söz edilmektedir. Böyle kamu yararı olmaz. Biz de bunun olmamamsı yönünde oy kullanacağız çünkü bu  ilk olmayacak. Bundan sonra daha böyle çok öneri gelecek. Bizden meclisimizden, Mersin’den özellikle Silifke, Gülnar, Anamur, Aydıncık, Bozyazı delegelerinden bu desteğin gelmemesi gerekir” dedi.

AKP VE MHP’DE NÜKLEER SAVUNMASI!

AKP’li meclis üyesi İsmail Yerlikaya da, “Geçen hafta 11 milyon ağaç diktik, hükümet yeşile karşı değildir. Akkuyu’da üretilecek enerjinin Türkiye’nin değişik yerlerine dağıtılması için dağlık bir arazide trafo hatları yapılıyor. Biz buraları yapmazsak elektrik kesildiğinde ‘elektrik kesik’ demeyecekler” dedi.

MHP’li meclis üyesi  Mahmut Tat ise “Konu şuanda biz nükleer enerji santralinin yeri ile ilgili bir şey onaylamıyor veya yerini tartışmıyoruz. Santralden çıkacak enerjinin belli bir yerde depolanması ve sevkıyatı ile ilgili bir oylama yapıyoruz. Arazide böyle bir yere ihtiyaç var. Büyük oranda çalışmalar başlamış durumda santral. O bölge yapılması uygun görüşülmüş” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA