İŞÇİ FİLMLERİ MERSİNLİLERLE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİ FİLMLERİ MERSİNLİLERLE BULUŞTU


 

Mersin’de bu yıl 14-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali sanatseverlerle buluştu.

Haber Merkezi

Mersin’de bu yıl 14-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali sanatseverlerle buluştu.

Festivalin Mersin gösterimleri Andaç Haznedaroğlu’nun Misafir filmi ve Rewşan Çeliker konseri ile başladı. Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan galanın sunuculuğunu şair Erdal Dalgıç yaptı. Festivalde açılış filmi olarak Andaç Haznedaroğlu’nun Misafir filmi gösterildi. Galaya katılan Haznedaroğlu’na festival komitesi adına Yılmaz Kilim tarafından plaket verildi.

Festival komitesi adına konuşan Elif Çoban konuşmasına festivale emek veren Mersin Halkevi, Tarım Orkam-Sen, KESK Mersin Şubeler Platformu, İçel Sanat Kulübü, Haçova Kültür Derneği, DİSK Genel İş, TMMOB Mersin İKK, Mersin Tabip Odası, Yol-İş, Mersin Barosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve gönüllü festival emekçilerine teşekkür ederek başladı.İşçi Filmleri Festivali’nin 14 yıldır, ücretsiz, sponsorsuz, yarışmasız, sansürsüz bir şekilde gönüllü emeği ve dayanışmayla devam ettiğini belirten Çoban konuşmasını devamında şunları söyledi:

Konuşmanın ardından gala filmi olan Misafir’in gösterimine geçildi. Film sırasında saat 20:00’da filmin gösterimine kısa süre için ara verilerek, kadınlar tarafından “Kadın Cinayetlerini Acil Önle” kampanyası dahilinde ses çıkarma eylemi yapıldı. Filmden sonra Rewşan Çeliker sahne aldı.

4 gün süren festivalde kısa ve uzun metrajlı belgesel ve kurmacadan oluşan toplam 57 film gösterildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA