MERSİN’DE DSİ’NİN DENEDİĞİ YÖNTEM OLUMLU SONUÇLAR VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE DSİ’NİN DENEDİĞİ YÖNTEM OLUMLU SONUÇLAR VERDİ


 

GİZEM EKİCİ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Mersin’e yaptığı yatırımlarla; toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mersin’de son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

DSİ’den yapılan açıklamada, “Akdeniz Bölgesi’nde Toros Dağları’nın eteklerinde yer alan Mersin’in Mut ilçesi Ülkemiz tarımsal üretiminde önemli bir yere sahiptir. Özellikle Türkiye’nin sofralık kayısı tüketiminin yüzde 70`i Mut`tan, kalan yüzde 30’luk bölümü ise Akdeniz kuşağındaki diğer yerlerden karşılanmaktadır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak ilçeye yapılan ve yapılması planlanan Baraj ve Sulama tesislerinin yanı sıra Gölet çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Mersin Mut Çatalharman, Kurtuluş, Bağcağız ve Silifke Evkafçiftliği Küçük Gölet ve Yerüstü Sulamaları” ile Mersin Mut ilçesi Çatalharman mahallesinde bulunan, yöre çiftçilerince daha önce yapılmış ancak zamanla işlevini yitirmiş olan depolama havuzu DSİ tarafından yeniden ele alınmış olup çalışmalar tamamlanarak çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA