“ADİL YARGILANMA HAKKI İÇİN YENİ YÜREKLERE İHTİYACIMIZ VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ADİL YARGILANMA HAKKI İÇİN YENİ YÜREKLERE İHTİYACIMIZ VAR”


 

Mersin Barosu’nda stajını tamamlayan stajyer avukatlar Berna Bulut, Tamer Örs, Ecem Özarslan, Nurullah Damar, Hilal Ayık, Uğur Aydın, Semanur Cingöz ve Orhan Toprak yemin edip cübbe giyerek avukat oldu.

Haber Merkezi

Mersin Barosu’nda stajını tamamlayan stajyer avukatlar Berna Bulut, Tamer Örs, Ecem Özarslan, Nurullah Damar, Hilal Ayık, Uğur Aydın, Semanur Cingöz ve Orhan Toprak yemin edip cübbe giyerek avukat oldu.

Mersin Barosu Konferans Salonunda gerçekleşen yemin töreninde, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Adnan Günbay, Sayman Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyesi Mahçe İnanoğlu Deprem, avukatlar ve aileler, stajyer avukatlarımızın ruhsat heyecanına ortak oldular. Törende konuşma yapan Başkan Yeşilboğaz, “Hak arama özgürlüğünün varlığı, işlerliği ve etkinliği, temel hak ve özgürlüklerinin güvencesidir. Bu özgürlüğün kullanıldığı en son ve en etkili olması gereken yer yargıdır. Hak arama özgürlüğü aynı zamanda, insan onurunu bir bütün olarak görür. İyi bir hukukçu, nasıl bir yargılama sorusunu, ‘adil, doğru ve güvenli yargılama’ diye yanıtlamalıdır.  Adil yargılanma hakkının korunması, geliştirilmesi, güçlendirilmesi için, bilgili, yetenekli, güvenilir yargıçlar kadar, yaptığı işin sorumluluğunda bilgili, yetenekli, yürekli avukatlara da ihtiyacımız var. Bu mesleğin ne kadar onurlu, saygın bir meslek olduğunu anlatacak yeni seslere, yeni yüreklere ihtiyacımız vardır.

“TOPLUMSAL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE VAR OLMALISINIZ”

Yaptığı iş, insanlığın üzerinde titrediği adalete yardım olan genç avukatlar! Mesleğinizi sevin, yalnız sevmekle kalmayın. Böyle bir mesleğe mensup olduğunuz için gurur da duymalısınız. Çünkü bu meslek, sevilecek ve gurur duyulacak kadar asil ve güzeldir. İnsan hak ve özgürlükleri korurken, geçiminiz için tabi ki avukatlığı serbest meslek olarak icra etmeniz gerecek ancak, avukatlık mesleğini salt bir esnaflık olarak görürseniz, bu meslekte başarılı olamazsınız. Para kazanmış olursunuz ama avukatlık yapmış olmazsınız. Toplumsal sorunların çözümünde de var olmalısınız. Hak, hukuk, adalet yolunda, ülkenin çağdaş uygarlık seviyesinde ulaşma mücadelenizde her zaman sizlerin yanında olacağız ve destek vereceğiz. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Törenin ardından kürsüye çıkıp yemin eden stajyer avukatlarımıza cübbesini, Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Stajyer avukatlarımıza ruhsatnamelerini, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA