LOGO DEĞİL, KAFA DEĞİŞMELİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LOGO DEĞİL, KAFA DEĞİŞMELİ!


 

Kentin görüşünü almadan oldu-bittiye getirerek Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin logosunu değiştirmeye kalkınca tepkiyle karşılaşan Başkan Seçer, “Biz değişim istiyoruz” çıkışı yaptı. Mersin halkı sosyal medyada ‘logomuza dokunma’ adı altında imza kampanyası başlatarak logo girişimini iptalini istedi.

HEDİYE EROĞLU

Demokratik yönetim anlayışına aykırı nitelikte Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin logosunu değiştirmeye kalkan Başkan Vahap Seçer’e tepkiler artarak sürüyor.

Mersin’in Büyükşehir Belediyesi olduğu 1994 yılından bugüne kadar kullanılan logonun bir anda değişimine yönelik sosyal medya üzerinden gelen tepkiler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Aradan geçen 20 yıllık sürede Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun değiştirilmesine yönelik her hangi bir çalışma veya öneri bulunmazken, göreve geleli 8 ay olmasına rağmen keyfi bir düzenleme ile belediyenin logosunu değiştirmek isteyen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e karşı halkı sosyal medyada örgütlendi.

DEĞİŞEN LOGOYA KARŞI HALKTAN İMZA KAMPANYASI

Mersin’in yeni logosuna tepkiler günden güne büyüyor. Sosyal medyadan gelen tepkilerden bir yenisi de Dünyanın Değişim Platformu diye anılan change.org/tr’de Ersin Demirkoparan tarafından başlatılan imza kampanyası oldu.

“Logomuza Dokunma” başlığı ile açılan imza kampanyasına öncülük eden Ersin Demirkoparan imza kampanyasının açıklamasına, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eski logosunun şehirle özdeşleştiği ve klasikleştiğini belirtti. Demirkoparan imza kampanyasının devamında yazılı olarak şu açıklamalarda bulundu, “Mersinimizin onlarca sorunu varken bu logo değişimi kime ve neye hizmettir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak emeğinizi ve gücünüzü bu şehrin eksiklerini tamamlamak ve güzelleştirmek için kullanınız, Mersin halkı sizden bunu bekliyor”.

Kampanyanın başlamasından kısa bir süre sonra birçok kişiden destek yağdı. Destekçiler imzalama sebebi olarak; “Mersini ifade etmediği, gereksiz bir israf olduğu, logo değişince Mersin değişecek mi?” gibi ifadeleri kullandılar.

HALKI DİNLEMEDİ, “ÖN YARGI” TEPKİSİ VERDİ!

Başkan Seçer ise konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirici bir basın toplantısı düzenlemek yerine, tepki ve eleştirilere, katıldığı 9. İnsan Yönetimi ve Dijital Dönüşüm Zirvesi’nden yanıt verdi. Mersin’in daha modern bir logoya ihtiyacı olduğunu savunan Seçer, “Mersin’i böyle daha çağdaş bir logoyla temsil ettirebilir miyiz diye kullandığımız bir logo hazırlığı. Kızılca kıyamet koptu Mersin’de. Değişim öyle bir şey ki hele ön yargılı bir toplumsa Einstein dediği gibi, atomun çekirdeğini parçalayabiliyorsunuz ama bu ön yargıları ortadan kaldıramıyorsunuz. Biz değişim istiyoruz. Şimdi endüstri 5.0’ı konuşuyoruz. Bu kadar geniş gündemde değildi bu konu. Daha yeni içimizde duyanlar var belki. Yeni şeyler söyleyelim. Düne ait ne varsa dünde kaldı, artık yeni şeyler söylemek lazım. Her alanda da bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Cem BAĞDAŞ - Tarih : 16/11/2019 - 12:52:35
    Değişmeyen tek şey değişimdir. Atatürkçü olmak devrimci olmaktır ve bu yüzden devrimciler bu ülkede iyi izler bırakırlar. Buna itiraz edenler Atamızın ilkelerinide saymazlar. Lütfen birbirimize saygılı olalım, sevmek zorunda değiliz ama saygı duymalıyız.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA