TARIM ARAZİSİNE SANAYİ SİTESİ TBMM’YE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARIM ARAZİSİNE SANAYİ SİTESİ TBMM’YE TAŞINDI


 

Mersin’deki 1.sınıf tarım arazisinin çevre düzeni değişikliğiyle Küçük Sanayi Sitesi yapılmak istenmesi meclis gündemine taşındı.

Haber Merkezi

Mersin'de 1.sınıf tarım arazisinin Sanayi Sitesi yapılmak istenmesine tepkiler sürüyor. Son olarak HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, 35 bin adet dikenli limon ve 10 bin adet zeytin ağacı yetiştirilen 1’inci sınıf tarım arazisine yapılması planlanan sanayi sitesini meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’ un cevaplaması için soru önergesi verdi.

Milletvekili Turan, “Mersin’de 1. sınıf tarım alanları, kentsel servis alanına dönüştürülerek yok edilmektedir. Toprak Koruma Kanunu’nda aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığının kamu spotunda belirtildiği gibi böyle ‘özel ürün alanları’ betonlaşmaya açılmamalıdır” dedi.

Küçük sanayi sitesi yapılması planlanan alanla ilgili ‘bozuk tarım alanı’ iddialarını yalanlayan Milletvekili Turan, “Bu alan hem çiftçimiz açısından geçim kapısı, hem ekosistem açısından büyük bir değer, hem de çok kıymetli bir tarım alanıdır. Bir tarafta her yıl narenciye festivali düzenlenmekte diğer tarafta ise özel bir tarım alanı yok edilmektedir. Mersin Adana planlama bölgesi 1/100 bin ölçekli /Revizyon Çevre Düzeni planında Organize Tarım Alanı’yken plan değişikliğiyle Küçük Sanayi Sitesi yapmak amacıyla Kentsel Servis Alanı olarak işaretlenmiştir.  İlgili plan değişikliğiyle hazırlanan raporlarda gerekçe olarak ‘Bozuk Tarım Alanı’ iddiaları yer almaktadır. Bu iddialar asılsızdır. Bölge 1. Sınıf tarım arazisidir ve tarım yapılmaktadır.” denilen önergede şu sorular soruldu: “.Bakanlık, belirtilen bölgedeki özel tarım alanlarının korunmasına yönelik hangi tedbirleri almaktadır?

.Bakanlık 1/100 bin ölçekli ‘revizyon çevre düzeni planı değişikliğini’ neden hayata geçirmektedir? Bakanlık, hangi sebeplerle özel tarım alanlarının, Küçük Sanayi Sitesine çevrilmesine izin vermektedir? Bakanlık, bahsedilen bölgedeki 1. Sınıf tarım arazisini tescil etmeyi düşünüyor mu? Mersin’de başka hangi tarım arazileri ‘revizyon çevre düzeni planı değişikliği’ gibi sebeplerle Kentsel Servis Alanı’na dönüştürülmektedir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA