KİME SORDUNUZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KİME SORDUNUZ?


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kullanmaya başladığı yeni logo tartışma yarattı! Halka sorulmadan, belediye meclisinde görüşülmeden kullanılan logo ile ilgili kamuoyu açıklama beklerken CHP’li yönetim ‘oldu-bitti’ ile logoyu kullanmaya başladı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki hiçbir kesim ve kitlenin görüşünü almadan kullanmaya başladığı logo tepki çekiyor.

Mersin; yaklaşık 2 milyon nüfusu, 16 milyon metrekare yüzölçümü olan, 13 ilçesi ile Türkiye genelindeki 30 büyükşehir içerinde önde gelen kentlerden biri olurken mevcut logosunu Büyükşehir ilan edildiği 1994 yılından buyana kullanmakta.

Aradan geçen 20 yıllık sürede Merin Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun değiştirilmesine yönelik her hangi bir çalışma veya öneri bulunmazken, göreve geleli 8 ay olmasına rağmen keyfi bir düzenleme ile belediyenin logosunu değiştiren CHP’li Büyükşepir Belediye Başkanı Vahap Seçer tepki çekiyor.

Önceki gün yapılan belediye meclis toplantısında da konunun gündeme gelmemesi ve meclis üyelerinin konuyla ilgili görüş bildirmemesi de eleştirilere neden oldu.

Mersin’in değerlerini yansıtmaktan uzak yeni logo belediyenin hemen hemer alanda yaptığı çalışmalarda kullanılırken idareye ait resmi evraklar da ise hala mevcut logo kullanılıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Gkny - Tarih : 14/11/2019 - 18:46:15
    Yeni logo oldukça güzel, sade ve modern. Yeni nesil gençliğe hitap ediyor. Dijital çağa uygun bir logo olmuş. Hem ilk bakışta M harfini görüyorsun hem de sonsuzluk ve sıcak hava soğuk deniz renkleri geçişi oldukça anlamlı. Bence halka sormadan bu yazıyı yazmışsımız

  • Gönderen : ahmet yılmaz - Tarih : 13/11/2019 - 10:17:19
    Sorular; bu berbat logo kimin talebiyle değişti? Berbat logoyu kim tasarladı, tasarıma kim onay verdi? Berbat logo tasarımı için kim, ne kadar ödendi? Eski güzelim logonun suyu mu çıktı? Değişim ihtiyacının gerekçesi nedir? Kentteki hiç bir paydaş kesimle ve vatandaşla bu konuda görüş alışverişi yapmadan, ben yaptım oldu bitti neyin nesidir, kent yöneticiliği böyle mi olur? Halka sormadan bu türlü kararları alacaksınız o halde neden yıllardır AKP``yi eleştirdiniz? Son olarak da Haberci``nin bir hatasını düzelteyim, bu logo 1970``li yıllardan beri kullanılmaktadır. Logoyu o yıllarda tasarım yarışmasıyla kent kimliği haline getiren efsanevi başkan Kaya Mutlu``dur. Şimdiki gibi vizyonsuzluk hakim değilken 1970``li yıllarda dahi yarışmayla belirlenmişti o logo ve kente ait birçok değeri barındırır. Deniz gibi, güneş gibi, Portakal gibi...Çapsız kafaların anlaması zor bu işleri.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA