VAHAP SEÇER’DEN MGC SEÇİMİNDE TEPKİ ÇEKEN ÇIKIŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHAP SEÇER’DEN MGC SEÇİMİNDE TEPKİ ÇEKEN ÇIKIŞ!


 

Mersin Gazeteciler Cemiyetinin (MGC) 4 adayın yarıştığı olağanüstü genel kurulunda Rüstem Kaya Tepe başkan oldu. Ancak seçimde yandaş basın yaratma eleştirilerinin hedefindeki Başkan Seçer’den gelen ‘namuslu’ basın çıkışı tepki çekti!

HEDİYE EROĞLU

MGC Olağanüstü Genel Kurulu, Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı. Kaya Tepe, Fatih Şahin, İbrahim Yalçıner ve mevcut başkan Turgay Demirtaş’ın listeleri ile gidilen seçimli genel kurula, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı.

Divan Başkanlığını Ahmet Akın’ın yaptığı genel kurulda faaliyet ve denetim raporları okunarak kabul edildi.

YANDAŞ BASIN ELEŞTİRİLERİNE ‘NAMUSLU’ BASIN ÇIKIŞI

Ancak seçimlerde Başkan Seçer yaptığı konuşma ile tepki çekti. 7 aydır belediye başkanlığı yaptığını ifade eden Başkan Seçer, bazı basın yayın organlarına ayrımcılık yaparak destek v ermekle eleştirilmesine rağmen “Kalemi namuslu basının olması lazım” çıkışı yaptı.

Gazetecilik meslek ahlakına ve kurallarına riayet ederek, bu mesleği icra eden tüm basın mensuplarını tebrik ettiğini dile getiren Seçer, “Basın mensubu kisvesi altında basın meslek kurallarına, ahlakına uygun olmayan, uzaktan yakından yanından geçmeyen kalemler, beyinler, bu topluluğun içinde olursa burayı da kirletir. Bir bardak temiz süte bir damla kirli su karıştırdığınız zaman, o berrak sütün hiçbir kıymeti kalmaz. Buna itina ve itibar göstermek lazım. Ben gazeteciyim deyip, aklına geleni, fikir olarak, zikir olarak ya da yazı olarak kaleme döken insanlar gazeteci değildir. Ama kendini iyi yetiştirmiş, bu alanda, alaylı, okullu, gerçekten gazeteciliğin meslek ahlakına uygun ve kurallarına riayet ederek bu mesleği icra eden gazetecidir. Bu gönül işi. Bu iş parayla yapılacak, maaşla yapılacak bir iş değil. Zaten kıt kanaat geçinen bir çalışma alanı. Yıpratıcı da bir alan. Fiziksel olarak yıpratıyor, beyinsel olarak yıpratıyor, sağlığınız yıpranıyor. Bunu kabul ediyorum. Ama hala bunu ısrarla, inatla devam ettiriyorsa, hakikaten bu mesleği aşkla yapıyor demektir. Onların da alınlarından öpüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, Rüstem Kaya Tepe’nin listesi 114 oyla seçimi kazandı. Fatih Şahin’in listesi 72 oy alırken, mevcut başkan Turgay Demirtaş’ın listesine 65 oy çıktı. İbrahim Yalçıner’in listesi ise 52 oyda kaldı.

YENİ YÖNETİM ATA’NIN HUZURUNDA

Öte yandan genel kurulu sonrasında seçimi göğüsleyen Rüstem Kaya Tepe ve Yönetim Kurulu üyeleri, tebrikleri kabul ettikten sonra vakit kaybetmeden Ankara’ya yola koyuldu. MGC yönetimi ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yıldönümü sebebiyle Anıtkabir’e giderek Ata’nın huzuruna çıktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA