SULTAN, ŞAHMERAN İÇİN TARSUS’A GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SULTAN, ŞAHMERAN İÇİN TARSUS’A GELİYOR


 

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Efsaneler Kentinde Bir Efsane; Şahmeran” adlı etkinliğe, Türk Sineması’nın Sultan’ı Türkan Şoray onur konuğu olacak.

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi, şehrin kültürel değerlerini ve tarihini ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak adına 16-17 Kasım Tarihleri arasında “Efsaneler Kentinde Bir Efsane; Şahmeran” adlı etkinlik düzenliyor. Kubat Paşa Medresesi önünde iki gün sürecek etkinlikte, resim sergisi, yazarlarla imza ve söyleşi, atölyeler, konferans, Şahmeran temalı hediyelik eşya stantları ile canlandırma oyun gösterisi ve gün boyu müzik dinletisi programları yer alacak. Programın onur konuğu ise Türk sinemasının dev ismi Türkan Şoray olacak. Etkinlikte “Şahmeran” adlı filmin gösteriminin ardından Yeşilçam'ın Sultan lakaplı usta sanatçısı Türkan Şoray ile söyleşi gerçekleştirilecek.

Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Tarsus, ülkemizin önemli bir şehri. Üretim şehri olarak bildiğimiz Tarsus bir zamanlar onlarca fabrikanın bacasının tüttüğü, aktif olarak çalıştığı bir yerdi. Kentimizin bu üretkenliğini yeniden kazanabilmesi adına var gücümüzle çalışıyoruz. Eğiten, Üreten, Sağlıklı ve Kültürlü Tarsus sloganıyla şehrimizin var olan değerlerini ve toplumda kabul gören efsane sanatçıları tanıtmak ve halkımızla bir araya getiren bu tür organizsayonları çok önemsiyorum. Kültür değerlerimizi ve tarihimizi ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak amacındayız. Bu etkinliklerle Tarsus’un kültürel değerlerini ve efsanelerini tanıtma fırsatı bulacağız.” ifadelerini kullandı.

PEKİ ŞAHMERAN EFSANESİ NEDİR?

Vücudunun üst kısmı güzeller güzeli bir kadın, vücudunun alt kısmıysa yılan şeklinde olan doğu kültürünün masallarında yer bulan mitolojik bir yaratıktır. Yılanların şahıdır. Efsaneye göre, Tarsus çevresinde yaşadığı düşünülür.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA