FESTİVAL, DOLU DOLU ÜÇ GÜN YAŞATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FESTİVAL, DOLU DOLU ÜÇ GÜN YAŞATTI


 

Mersin’de bu yıl 7’incisi düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali ile hafta sonu kentet karnaval havası yaşandı. Narenciyenin başkenti Mersin’de üç gün süren festivalle dünyaya narenciye ürünleri tanıtıldı. 25 ülkeden 700 gösteri sanatçısının katıldığı festivalde, 200’ün üzerindeki etkinlikle binlerce vatandaş festival coşkusuna ortak oldu.

Haber Merkezi

Mersin Ticaret Borsası koordinesinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, vatandaşlara coşku dolu üç gün yaşattı. Kültür Park’ta 70 dönümlük alanda gerçekleşen festivalde narenciyenin başkenti Mersin’den dünyaya narenciye ürünleri tanıtıldı.

25 ülkeden 700 gösteri sanatçısının katıldığı festivalde, 17 konser, 72 performans gösterisi, 81 grubun kortej geçişi gösterisi, defileler, atölyeler, sergiler, yarışmalar ve sunumlarla gerçekleşen 200’ün üzerinde etkinlikle, binlerce vatandaş festival coşkusuna ortak oldu.

Festivalin ilk günü konvoylarla başladı

25 ülkeden 700 gösteri sanatçısının katıldığı Narenciye Festivali’nin ilk günü şehrin caddelerinde başladı. Narenciye ürünleriyle yapılan çeşitli figürlerin yer aldığı konvoy vatandaşların ilgisini topladı. Festivalin ilk gününde Senegal, Kolombiya, Şili, Hindistan, Meksika, Gine, Kore, Polonya, Nepal, Kazakistan, Gürcistan, Rusya, Dağıstan, Azerbaycan, İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Moldova, Belarus, Tunus, Cezayir, Bangladeş, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’dan dansçılar katılarak, kentin farklı noktalarında performanslarını sergiledi.

TANITIMA BÜYÜK KATKI

Kültür Park içerisinde ikinci gün gerçekleşen festival, birbirinden eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yaptı. İkinci gününde Kültür Park’ta açılış töreni gerçekleşen festival, hem narenciye üreticilerine umut oldu, hem de dünyaya narenciyenin tanıtılmasında büyük etki yarattı. 70 dönümlük alanda kurulan stantlarda başta narenciye ürünleri olmak üzere çeşitli tanıtımlar yapılırken, festivali dolaşan vatandaşlar dolu dolu bir hafta sonu geçirdi.

İki ayrı sahnede toplam 36 konser ve gösteriyle keyifli bir cumartesi yaşayan vatandaşlar, akşamında dünyaca ünlü Kanun Virtüözü Ahmet Baran ve Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan konserinde şarkılara ve türkülere hep bir ağızdan eşlik etti. 

ÜÇ GÜN SÜREN FESTİVAL, 200’ÜN ÜZERİNDE ETKİNLİĞE İMZA ATTI

Pazar günü sona eren festival, 3 günde binlerce vatandaşı ağırladı. Festival 17 konser, 72 performans gösterisi, 81 grubun kortej geçişi gösterisi, defileler, resim atölyeleri, sergiler, su jeti ve flyboard yarışmaları, satranç turnuvaları ve Gastroshow şeflerin sunumlarıyla 200’ün üzerindeki etkinliğe imza attı. Son gününde Gencer Savaş ve Bandosu’nun muhteşem sahne performansıyla noktalanan festival, vatandaşlardan tam not aldı.

YARIŞMALAR FESTİVALE RENK KATTI

Birbirinden renkli etkinliklerin eş zamanlı yapıldığı festivalde, yarışmalar ve turnuvalar da düzenlendi. Satranç Turnuvası, 64 katılımcının yarışmasına sahne oldu. 6 tur üzerinden oynanan maçlarda, Emir Gülbeyaz birinciliği kazanarak madalya ve tam altının sahibi oldu. Flyboard ve su jeti yarışmalarında 9 kategoride 28 sporcu yarıştı.

Ödül töreninde Pro kategorisinde ilk üçe giren sporculara kupalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer takdim etti. Birinciliği Rusya’dan Anton Popov kazanırken, ikinciliği Rusya’dan Andrey Smirnov, üçüncülüğü ise Türkiye’den Kahraman Aktaş kazandı. Vatandaşlara heyecanlı dakikalar yaşatan yarışmalar, festivale büyük renk kattı.

“NARENCİYE DÜNYA MUTFAKLARINDA ÇOK KULLANILIYOR”

Gastroshow’da dünyaca ünlü şeflerin narenciye ve mutfak sanatları üzerine yaptıkları sunumlar vatandaşlarda merak uyandırdı. Şefleri dikkatle izleyen vatandaşlar, narenciye ürünlerini yemeklerde nasıl kullanabileceklerini öğrendi. Dört kuşak Bolu’lu aşçılardan Aydın Demir, narenciyenin dünya mutfağında büyük önemi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Aslında narenciye dünya mutfaklarında çok kullanılıyor. Bizim mutfağımızda marinasyonlar var. Bu marinasyonlar narenciyeyle yapılabilir. Tatlılarda, yemeklerimizde kullanabiliriz. Ama en çok salatalarımızda kullanabiliriz. Sos yaparken kullanabiliriz. Sadece zeytinyağı ve limonla değil portakal ve limon suyuyla içine bal katıp, zeytinyağıyla karıştırıp soslar yapıp salatalarımıza dökebiliriz. Mersin’in bu doğal ve özel lezzetlerinin birçok insana ulaşmasını ve tarımın daha da güçlenerek, tüm ülkeye hizmet sağlamasını arzu ediyorum.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI

Festivalin birbirinden zengin içeriklere sahip stantları arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı vatandaşların beğenisini en çok toplayan stant oldu. Standa akın eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu çeşitli ikramlardan memnun kaldı. Renkli konseptiyle festivale canlılık katan Büyükşehir Belediyesi’nin standında vatandaşlara 1000 adet yediveren limon fidanı, 4 ton turfanda limon ve mandalina, anahtarlık, bez çanta ve çeşitli ikramlarda bulunulurken, dağıtılan portakal ve limon aromalı şekerlerse çocukları mutlu etti.

Ailesiyle birlikte festivale katılan Emrah Günay, Büyükşehir Belediyesi’nin standını beğendiğini dile getirerek, “Bu sene bayağı canlı ve zevkli. Festivaller, konserler hiç eksik olmuyor. Emeğinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN KADIN TEMİZLİK PERSONELLERİ TAKDİR TOPLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kadın istihdamına verdiği önemle işe alınan 100 kadından Park ve Bahçeler Dairesi personelleri de festivalde yerini aldı. Başkan Seçer’in sağladığı kadın istihdamını takdir eden vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde iş başı yapan kadın temizlik personellerini festival alanında ilgiyle karşıladı.

Vatandaşlara tertemiz bir festival alanı bırakmak için kolları sıvayan Songül Tat, vatandaşların ilgisinden memnun kaldıklarını belirterek, “Kadın istihdamında işe başlayan 100 kadından biriyim. Şu an Narenciye Festivali’nde görevdeyiz. Görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. İnsanlara daha temiz bir sahil bırakmak için çalışıyoruz. Tabii ki heyecanlıyız, daha önce böyle bir iş imkanı sağlayan olmadı. Geri dönüşler çok iyi. İnsanlar teşekkür ediyorlar bize. Sahili daha temiz gördüklerini söylüyorlar” diye konuştu.

“SANIRSIN EJDERHASI VAR DİYORLAR, BİZİM VAR, HEM DE PORTAKALLI”

Sosyal medyada popüler olan “bir havalar, sanki ejderhası var” sözüne gönderme yaparak alandaki narenciyelerden yapılan ejderha figürünü işaret eden Sevgi Özel, “Çok güzel bir festival olmuş. Hatta şunu söyleyeyim, sanki ejderhası var tam da bize göre olmuş. Ben ilk defa dolu dolu katıldım. Kalabalığa baktım, insanlar çok keyif aldılar. Sanırsın ejderhası var diyorlar, evet bizim var, hem de portakallı” dedi.

“HERKESİN BİR ARADA OLMASI GÜZEL”

Mersin’in bu tarz büyük organizasyonlara duyduğu özlemi dile getiren Ayça Gökşen ise festivalden memnun kaldığını dile getirerek, “Coşkulu bir ortam var. Akşam için çok heyecanlıyım, güzel gelişmeler olacak burada. Herkesin bir arada olması güzel, hava çok güzel. Gayet güzel ve başarılı buluyorum. Mersin aslında bu tarz kaliteli organizasyonları çok özledi ve bu şekilde olması bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA