29 EKİM KUTLAMASINDA SAYGI DURUŞU GERGİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

29 EKİM KUTLAMASINDA SAYGI DURUŞU GERGİNLİĞİ


 

Mersin`de düzenlenen 29 Ekim kutlamalarında “Saygı Duruşu” gerginliği yaşandı. Vatandaşları CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sakinleştirdi.

Mersin`de düzenlenen 29 Ekim kutlamalarında “Saygı Duruşu” gerginliği yaşandı. Vatandaşları CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sakinleştirdi.

GİZEM EKİCİ

Mersin`de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Milletvekilleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kent protokolü, meclis üyeleri, dernek temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehit ve gaziler için bir dakikalık saygı duruşu yerine İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacağının anons edilmesi ile gerginlik yaşandı. Törene katılan bir grup vatandaş duruma tepki gösterdi.

Törenin Saygı Duruşu ile başlamasını isteyen vatandaşları Başkan Seçer sakinleştirdi. Dün gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde saygı duruşunda bulunulduğu için yönetmelik gereği saygında bulunulmadığını belirten Başkan Seçer, gerekirse yönetmeliğe saygı duruşunu ekleyebileceklerini söyleyerek, grubu sakinleştirdi.

96 YIL ÖNCEKİ RUH DİMDİK AYAKTA

Kısa süreli gerginliğin ardından tören Vali Su`nun konuşması ile devem etti. Cumhuriyetin ilanının 96. Yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Vali Su, “Cumhuriyetimiz türlü yoksunluklar ve imkansızlıklar içerisinde, vatanı için nice mücadele eden, bu uğurda nice evlatlarını şehit vermiş bir milletin ortak eseri olarak doğmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığından ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun sembolüdür. Kurtuluş savaşını zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren bu ruh 96 yıl önce olduğu gibi dimdik ayaktadır” diye konuştu.

Bir ilk okul öğrencisinin Vatan konulu şiiri ile devem eden kutlama töreninde Mersin Üniversitesi halk oyunu ekibinin dev Türk bayrağı açması ayakta alkışlandı. Tören resmi geçit ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA