ANKARA YASAĞINA NKP’DEN TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANKARA YASAĞINA NKP’DEN TEPKİ


 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Ankara’da düzenlenecek mitingin yasaklanmasını protesto etti.

Gizem Ekici

Ankara Valiliği 26 Ekim'de Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından yapılacak olan “İklim krizine ve ekolojik yıkıma ‘Dur’ diyoruz" mitingini yasakladı. Yasaklanan mitinge tepki olarak Mersin NKP, Mersin Halkevi’nde basın açıklaması düzenledi.

Hiç bir talana getirilmeyen yasağın, çevre mitingine hemen getirildiğini belirterek nükleer karşıtları adına konuşan Osman Koçak, “Ekoloji Mitingi’nin Ankara valiliği tarafından iptalini protesto ediyoruz. Bu yasaklama mantığını Soma’dan, Eskişehir’den Ankara’ya emeklerinin karşılığını alabilmek için yürümek isteyen işçilere yapılan saldırıda da görüyoruz” dedi. yaşamı savunma mücadelesine getirilen bu antidemokratik yasaklama kararını protesto ettiklerini söyleyen Koçak, “Bir kez daha diyoruz ki; yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır. İklim Krizine, ekolojik yıkıma, talana, ve soyguna daha gür sesle ‘DUR’ demeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“HES’LERE, RES’LERE, JES’LERE DUR!”

Mitingin Ankara Valiliği ve iktidardan izinsiz olamayacağını söyleyen Koçak, ekolojik mitingin izinlere rağmen 1 gün kala neden yasaklandığını sordu. Miting yapılmış olsaydı gündeme getirecekleri konuları şu şekilde dile getiren Koçak, “Ankara’ya ekoloji, emek, demokrasi, kadın hakları ve toplumun tüm kesimlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik hakları için birlikte mücadele edeceğimizi herkese ilan etmeye gidiyorduk. Kapitalist sistemin doğayı, yaşam alanlarımızı ve emeğimizi pazar haline getirmesine ve sömürmesine ‘HAYIR’ demeye gidiyorduk. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirleten, doğayı ve yaşamımızı tehlikeye atan nükleer santrallere ve termik santrallere, altın madenlerine, HES’lere, RES’lere, JES’lere, termik, nükleer ve biokütle santrallere, balık çiftliklerine, endüstriyel tarıma, kirli sanayiye, taş ocaklarına, aşırı yapılaşmaya, çılgın mega projelere, sınırsız sonsuz otoyollara, betonlaşmaya, doğal ve tarihi sit alanlarının yok edilmesine ‘Dur!’ demeye gidiyorduk” dedi.

Tüm bu açıklamalardan sonra Ankara Mitingi’nde yapacakları ana talepleri de Koçak şu sözlerle açıkladı, “İklim krizine ve ekolojik yıkıma yol açan tüm talan ve yıkım projelerinin ve faaliyetlerinin ülkenin her tarafında acilen durdurulmasını, halkın onayı olmayan hiçbir projenin uygulanmamasını,  bu projelerinin ve çalışmalarının önünü açan başta maden ve enerji yasaları olmak üzere tüm ilgili mevzuatın bir daha ekolojik yıkıma ve talana izin vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmesini, ekoloji, emek, demokrasi, kadın hakları mücadelesi önündeki tüm engellerin, kısıtlamaların, yasaklamaların kaldırılmasını istiyoruz” .

Koçak son olarak, “İklim krizine, ekolojik yıkıma, emekçilerin haklarının gaspına, talana, soyguna karşı halkımızı daha gür sesle “DUR” demeye çağırıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA