60 YAŞINDAN SONRA 60 ESER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

60 YAŞINDAN SONRA 60 ESER!


 

Rehber öğretmen olarak emekli olması sonrasında tezhip sanatıyla 60 yaşında tanışan Ayşe Türktan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde tezhip ve minyatür sergisi açtı. Sanatçının ‘aşkla yaptım’ dediği 60 eser, sanatseverlerden tam not aldı.

Haber Merkezi

 

MTSO Sanat Galerisi, Tezhip Sanatçısı Ayşe Türktan’ın sergisine ev sahipliği yapıyor. Tezhip ve minyatür tekniği ile hazırlanan 60 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sanatçının 4’üncü kişisel sergisinin açılışına, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol’un yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

 

TÜRKTAN: “60 YAŞIMDA TEZHİP SANATI ÖĞRENDİM”

Sergi açılışında konuşan Sanatçı Ayşe Türktan, tezhip sanatıyla 60 yaşında tanıştığını ve o günden buyana tezhip yaptığını söyledi. Mersin’de çeşitli liselerde rehber öğretmen olarak çatıktan sonra emekli olup bir süre daha özel kurslarda çalıştığını bildiren Türktan, 2007 yılında Tehzip hocası Funda Meray Şahin ile tanıştıktan sonra hayatının nasıl değiştiğini anlattı. Tezhibin sabır isteyen bir sanat olduğuna işaret eden Türktan, “Çok iyi bir hoca ile karşılaştım. Ben de çok sabırlıydım. Ayrıca çok sıkı çalıştım. El ve fırça becerisi geliştirdim. Hocamın desteği ve sabrı da bana yardımcı oldu” dedi.

 

“BU İŞİ YAPABİLMEK İÇİN ÖNCE SABIR, SONRA SEVGİ, SONRA DA ÇALIŞMAK GEREKİYOR”

“Bir şeyler ürettiğiniz zaman hayata bağlılığınız artıyor” diyen Türktan, tezhip yaparken hiçbir şey düşünmediğini bu açıdan kendisi için sonsuz terapi özelliği taşıdığını söyledi. Çalışmalarını aşkla yaptığından bahseden Türktan, sergi açmak gibi kaygılarının olmadığını ancak çevresindeki insanların ısrarı ve hatırı üzerine sergiler açtığını kaydetti. Resim alt yapısının olmadığını belirten Türktan, “Bu işi yapabilmek için önce sabır, sonra sevgi, sonra da çalışmak gerekiyor. Daha sonrası kendiliğinden geliyor, durmadan üretiyorsunuz” diye konuştu.

MTSO Sanat Galerisi’nde ikinci kez sergi açtığını da bildiren Türktan, “Sevdiğim işi yapmaya devam edeceğim. Yanımda olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

13 Kasım’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA