“ÜLKENİN DÜZLÜĞE ÇIKMASI AVUKATLARIN ELLERİNDE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÜLKENİN DÜZLÜĞE ÇIKMASI AVUKATLARIN ELLERİNDE”


 

Mersin Barosunda stajını tamamlayan 24 stajyer avukat yemin edip cübbe giyerek avukat oldu.

Haber Merkezi

Mersin Barosunda stajını tamamlayan 24 stajyer avukat yemin edip cübbe giyerek avukat oldu. Mersin Barosu Konferans Salonunda gerçekleşen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar ve aileler; Stajyer Avukatlar Musa Gör, Burcu Balcı, Berkay Erol, Berfin Kızılgül, Kubat Sarıyıldız, Hanife Defne Karademir, Köksal Çağrı Özdemir, Murat Özdemir, Bilge Cansın Ercan, Hayriye Eke, Ali Murtaza Özdemir, Beyza Gökşen Çetinkaya, Yakup Yaşar, Ece Serin, Mesut Eminoğlu, Özlem Sarı, Özgür Demir, Rüya Durudilek, Seçkin Kesme, Şifa Hüsna Özdemir, Sümeyye Balkaya, Mehmet Akif Uysal, Mustafa Odabaşı ve Mehmet Babaoğlu’nun mesleğe ilk adım atmalarının heyecanını paylaştı.

Yemin töreni öncesi konuşma yapan Başkan Yeşilboğaz, Türkiye’nin daha ileri, daha demokrat, daha çağdaş, daha hukuk devleti olması için vermiş oldukları mücadelede, genç meslektaşlarının Mersin Barosu ile birlikte mücadele edeceklerine inandığını ifade ederek, “Ülkemizin içinde bulunduğu siyasal süreçte, en çok sıkıntıyı maalesef hukukçular çekiyor. Çünkü avukatlar nereye giderse, orada mutlaka bir siyasi engellemeyle, baskıyla karşılaşıyorlar. Ama bu ülkenin düzlüğe çıkması, biz avukatların ellerinde. Haksızlık nereden, ya da kimden gelirse gelsin, haksızlıklar karşısında tek olsak dahi feryat eden, itiraz eden, çığlık atan biz avukatlar olmak zorundayız. Doğruyu işaret etmek zorundayız. Bu ülkeye üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünü getirmek, biz avukatların boynunun borcu. Ülkemizin çağdaş, laik, Atatürk ilkeleri doğrultusunda yeniden var olmasında en büyük destekçilerimizin, genç meslektaşlarımızın olacağına, hukuk, adalet yolunda bizlerin yanında yer alacaklarına inanıyorum. Kendilerine meslek hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu. Daha sonra kürsüye çıkarak yemin edip cübbe giyen stajyer avukatlarımıza ruhsatnamelerini Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA