MEZİTLİ’NİN YENİ MEZARLIĞI ANAYURT’A YAPILACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’NİN YENİ MEZARLIĞI ANAYURT’A YAPILACAK!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Burhanettin Kocamaz döneminde Mezitli ilçesi Bozön Mahallesi’nde yapılması planlanan mezarlık ile ilgili imar planlarına itirazların mahkemelerce haklı bulunması sonucu yeni mezarlık alanı Anayurt oldu!

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında Başkanı Burhanettin Kocamaz döneminde Mezitli ilçesi Bozön Mahallesi’nde yapılması planlanan mezarlık ile ilgili imar planlarına itirazların mahkemelerce haklı bulunması sonucu yeni mezarlık alanının Anayurt olduğu açıklandı!

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, “Büyükşehir tarafından işaretlenen ve büyük ihtiyaç olan yeni şehir mezarlığı için belirlenen alan, mahkeme kararları ile oldukça parçalanmış ve küçülmüş oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyu gündeme getirmesi gerekiyor çünkü ihtiyaç. Yeni bir mezarlık alanı düşünülüyor mu, çünkü bu konuda ihtiyaç var, gündeme alınmalı” çıkışı üzerine konu tartışmaya açıldı.

TARSUS’UN 50 YILLIK MEZARLIK İHTİYACI BİTTİ

Geçtiğimiz meclis toplantısında da mezarlıklar ile ilgili eksiklikleri dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de söz alarak, “Önemli bir konu. Büyükşehir’e ait 4 bin parça mezarlık alanımız var. Bunun 2 bini kayıtlı. Bizim için önemli bir hizmet alanı, çok da dağınık. Bu konuda yurttaşlarımızın hassasiyetini biliyoruz. Geçtiğimiz toplantıda sizlerin de desteğiyle teşkilat şemasında düzenlemeye giderek Mezarlık Daire Başkanlığı’nı kurduk. Yapı ve cenaze işlerini ayrı şube müdürlükleri olarak faaliyete geçirdik.

Tarsus’ta merkezdeki mezarlık uzun yıllardır ilçeye hizmet ediyordu ama doldu. Güney mezarlığı ile köylerdeki mezarlıklar var ama yeni bir mezarlık ihtiyacı vardı. Geçtiğimiz aylarda yeni mezarlığın tahsislerini tamamladık. Orada projeyi tekrar gözden geçirdik, revize ediyoruz, bitirmek üzereyiz. İhaleye çıkacağız ve yeni mezarlık kısa sürede hizmete girecek. Oradaki alan gelişmeye açık da bir alan. Orayı 400 dönüme kadar çıkarabiliriz şuan 265 dönüm civarında. Gelecek 50 yılın Tarsus’ta mezarlık ihtiyacı bitti” diye konuştu.

Ayrıca Huzurkent Mahallesi’nin de mezarlık ihtiyacı olduğunu ve sorunun çözümü için 9 dönüm bir arazi bulduklarını aktaran Seçer, “Buranın da kamulaştırma işlemlerini başlattık. Her hangi bir krize neden olmadan, çok kısa sürede işlemleri bitireceğiz” dedi.

MEZİTLİ’NİN YENİ MEZARLIĞI ANAYURT’TA OLACAK

Öte yandan Mezitli’de Bozön Mahallesi’ndeki mezarlık alanının iptali ile yeni mezarlık yeri için Davultepe’nin üstünde Anayurt bölgesini belirlediklerini de açıklayan Vahap Seçer, burada çalışmaların son noktaya geldiğini bildirdi. Alan ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nden imza beklediklerini söyleyerek açıklamasını şöyle tamamladı; “Özellikle iktidar mensubu arkadaşlarımızın da bu konuda yardımlarını alıyoruz. Oranın da hemen projesini gerçekleştirip, hizmete alacağız Mezitli’de Bozön daha önce düşünülmüş ama orada tarımsal faaliyette bulunan alanlar var, mahkemeye başvuranlar da kazandı. Ama kaybedilmiş bir şey yok. Arazi topografya olarak mezarlık yapmaya çok müsait değildi zaten. Mesafe olarak daha merkeze yakın olacaktı ama şuan yeni mezarlık alanı olarak Anayurt’a yönlendik”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA