AMADEUS İZLEYİCİSİ İLE BULUŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AMADEUS İZLEYİCİSİ İLE BULUŞUYOR


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 26 Ekim Cumartesi günü saat 20:00’ de Kültür Merkezi sahnesinde ‘Amadeus’ balesinin prömiyerini gerçekleştiriyor.

Haber Merkezi

Orkestra şefliğini Murat Kodallı’nın yaptığı eserin, müzik düzenlemeleri Kaha Tsabadze, Zurab Nadareihvili ve Ziya Arman’a ait. Koreografisi geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Nugzar Magalashvili’ye ait olan eserin, sahneye koyanları Serbülent Biçer, Özlem Şenormanlılar ve Ender Üçdemir. Amadeus balesinin dekor ve kostüm tasarımını İsmail Dede, ışık tasarımını Tarı Deniz yapıyor. Eserin sorumluluğunu Serhat Elifer üstleniyor.

Librettosunu Medeia Magalashvili’nin yazdığı eserin konusu; ömrünün sonlarına yaklaşmış olan besteci Antonio Salieri, Mozart’ a kıskançlık derecesinde hayrandır. Salieri’nin her gittiği yerde Mozart’ın kendinden daha fazla ilgi görmesi ve yıllardır birlikte çalıştığı, temiz bir aşkla sevdiği soprano Catherina Cavalieri’nin de Mozart’ın çekimine kapılmış olduğunu hissetmesi, Salieri’yi daha da çılgına çevirmiştir. Mozart ahlaki değerlere bağlı olarak evlenmeye karar verir. Kazandığı paraları har vurup harman savuran Mozart’ a babası dur demek istemektedir.  Lüks yaşam düşkünü olan eşi Constance ile arası bozulan Mozart’ın sağlık sorunları oluşmakta ancak beste yapmaya devam etmektedir.

Ünlü besteci Mozart’ın hayatından kesitler sunan eserin başlıca rollerini; Burak Serkan Cebeci, Burak Kayıhan ( W. Amadeus Mozart ), Ilgaz Arslan (Constance), Ozan Demirbaş, Eren Keleş (Antonio Salieri), Özlem Şenormanlılar, Meltem Ayar (Catherina Cavalieri), Önder Acar, Taner Oğuzhan (Leopold Mozart), Tarkan Günal (İmparator II. Joseph) ve Serin Saybaşılı (Electra’nın Aryası) paylaşıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA