6. CARETTA BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

6. CARETTA BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLADI


 

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile bu yıl 6. kez düzenlenen Caretta Bisiklet Festivali başladı

Haber Merkezi

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile bu yıl 6. kez düzenlenen Caretta Bisiklet Festivali başladı. Türkiye’nin 22 farklı şehrinden katılım gösteren 150 bisikletli Mersin sokaklarında pedal çevirdi. organizasyona Mersin büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de katıldı. Seçer sporcularla birlikte bisiklete binerek, pedal çevirdi.

Tur öncesi festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Seçer, festival sayısını arttırarak farklı kültürleri Mersin’e çekeceklerini ifade etti. Bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersinliler’in daha rahat, güvenli ve konforlu bir ortamda bisiklet kullanımının önünü açmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. 40 kilometre uzunluğunda bir parkur çalışmamız var. Çok kısa sürede de hayata geçireceğiz” dedi.

EVLENME TEKLİFİ SÜRPRİZİ

Festivalde, Başkan Seçer’i ve tüm katılımcıları bekleyen bir de sürpriz vardı. Festivale bisikleti ile katılan Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyesi Sercan İngilok, sevgilisi Ceylan Dümer’e evlenme teklifi ederek hem Başkan Seçer’i hem de katılımcıları şaşırttı. İkiliyi tebrik eden ve bir an önce düğün hazırlıklarını yapmalarını isteyen Başkan Seçer, çiftin nikahlarını kıyma sözü verdi.

Mersin Caretta Bisiklet Festivali ile Mersin’in yerel kültürünü, tarihini ve doğal güzelliklerini tanıtmayı, aynı zamanda da kentte bisiklet kültürünü, sporunu ve turizmini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve 3 gün boyunca sürecek olan festivalde, bisikletliler 135 km pedal çevirecek. Pedal çevirirken de bir yandan Mersin’in tarihi, turistik, doğal güzellikleri ile ön planda bulunan pek çok noktayı ziyaret edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA