“HATIRA MENDİLLERİ” SERGİYE ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HATIRA MENDİLLERİ” SERGİYE ÇIKTI


 

Oğuz Aydemir’in özel koleksiyonunda yer alan eserlerden oluşan “Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri” sergisi Mersin Deniz Ticaret Odası ile Mersin Deniz Müzesi iş birliğinde açıldı.

Haber Merkezi

Tarih araştırmacısı, koleksiyoner ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA) Başkanı Oğuz Aydemir'in, özel koleksiyonunda yer alan hatıra ipek mendiller sergisinin açılışı, Mersin Deniz Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Sergi açılışından önce, katılımcılara yönelik olarak, Dragana Ratkovic Aydemir tarafından “Modern Müze Yönetiminde Interpretation Konsepti” başlıklı bir sunum yapıldı.  Müzecilikte “anlatımın” önemine dikkat çeken Dragana Aydemir, ‘doğru anlatımın’ sergilenen eserlere ait bilgilerin düz olarak yazılmasının ötesinde konu hakkında hiçbir bilgi birikimi olmayan insanların dahi anlayabileceği şekilde izahını içeren, ziyaretçileri eserler üzerinde düşünmeye ve sorgulamaya iten bir ifade şekli olduğunu söyledi. Aydemir, müzecilikte son derece önemli olmasına rağmen Türkiye’de uygulanmayan bu yaklaşımın yurtdışında ve özellikle AB projelerinde çok önemsendiğini ifade etti.

Daha sonra tarihi mendillerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

“Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri” sergisinin açılışına; Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı temsilcileri, Mersin Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Levent Dipçin, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, MDTO Yönetim Kurulu Üyesi Atahan Çukurova, Genel Sekreter Korer Özbenli, Koleksiyoner Oğuz Aydemir, Küratör Ali Rıza İşipek ve Araştırmacı Nihat Taner’in yanı sıra, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Sergi açılışında söz alan ve süreç içindeki destekleri için Mersin Deniz Ticaret Odası yönetimine teşekkürlerini ileten Oğuz Aydemir, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu’na bir ipek mendil hediye etti.

Oğuz Aydemir tarafından derlenen ve dünyada eşi olmayan bu özel koleksiyonda yer alan mendiller, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin önemli olaylarına ışık tutması açısından da ayrı bir anlam taşıyor.  Her biri geçmişe dair birer belge niteliğinde olan mendillerde birçok tarihsel olaya ve önemli savaşlara ilişkin farklı detaylar bulunuyor.  

Küratörlüğünü Ali Rıza İsipek’in üstlendiği ve 28 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak sergide, 53 adet ipek mendil yer alıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA