DAĞ GİBİ BORCA KARŞI DEV GİBİ HİZMETLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DAĞ GİBİ BORCA KARŞI DEV GİBİ HİZMETLER!


 

Akdeniz’de 185 milyon TL’lik bütçe ve 220 milyon TL’lik borca rağmen önemli çalışmalara imza atan Başkan M. Mustafa Gültak, karnesini kamuoyuna sundu. Ankara’dan aldığı desteğe dair, “Kovalıyorum, bunlar öyle geliyor. Yoksa gelmez” diyen Gültak, bir ayağının sürekli başkentte olduğunu vurguladı.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, seçilmesinin üzerinden geçen 6 ayın ardından değerlendirme toplantısı düzenledi. Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya bazı meclis üyeleri ve bürokratlar da katıldı.

Büyükşehir Yasası ile 130 bin hektar yüzölçümüne ulaşan 270 bin nüfusa sahip Akdeniz’de gündüzleri nüfusun 600 bini bulduğuna dikkat çekilen toplantıda, Başkan Gültak çalışmalarına dair sunumunu, “Sevdamız Akdeniz” sloganıyla yaptı.

TOMA’LAR GEZİYORDU. MODERN PAZAR SOKAĞI OLDU!

Çalışmalarını anlatmaya Güneş Mahallesi ile başlayan Gültak, ilk gittiğinde ‘yeter artık isyan edin’ diyerek bağırdığı alan ile ilgili 1,5 ay içinde komple asfaltlanarak çehresinin değiştirildiğini söyledi.

Şevket Sümer Mahallesi 142’inci Cadde’nin de, 149 esnafın olduğu, ekonominin kalbinin attığı bir nokta olduğunu belirten Gültak, burada da cephe iyileştirme ve Pazar Sokağı düzenlemelerinin hayata geçirildiğini söyledi. “Bir zamanlar TOMA’ların gezdiği, uyuşturucunun satıldığı, taşların atıldığı yerde artık barış, kardeşlik, muhabbet var” diye Gültak, burada oluşturulan 12 tezgahın da engelliler ve kadınlar için ayrıldığını açıkladı.

“HER ŞEYE RAĞMEN MAZERET YOK, ÇIKIŞ VAR”

Ayrıca sosyal projeler kapsamında çocuklar için portatif yüzme havuzu kurarak, 500 çocuğa sertifika verdilerini de aktaran M. Mustafa Gültak., çok küçük maliyetlerle yapılan havuz projesinin gelecek yıl sayısı arttırılarak sürdürüleceğini bildirdi.

Ayrıca Akdeniz’de ilk kez ‘Açıkhava Sinema Günleri’ düzenlediklerini ve 10 mahallede gösterim gerçekleştirdiklerini aktaran Gültak, “Her şeye rağmen mazeret yok, çıkış var’ diyerek bu etkinliği gerçekleştirdik. İlk gösteriye 2 bin 500kişi geldi çünkü insanlar da beklenti var, böyle bir şey istiyorlardı.

Yine Akdeniz’de ilk kez çocukların gökyüzünde özgürce uçmanın keyfini yaşadığını vurgulayan Gültak, hayatında hiç uçağa binmeyen dezavantajlı durumdaki engelliler vatandaşlar başta olmak üzere mikrolight adı verilen araçla 600 kişiye uçma deneyimi yaşattıklarını kaydetti, Seneye içine 6 yolcu alabilen uçaklardan almayı düşündüklerini açıklayan Gültak, projenin belediyeye maliyetinin sadece 9 bin TL’lik sigorta parası olduğunun da altını çizdi.

KADINLAR EKONOMİYE DAHİL OLUYOR

Öğrenciler için eğlence ve eğitim içerikli kamp, kadınlar için kültürel geziler organize ettiklerini de anımsatan Başkan Gültak, ayrıca kadınlara hazırladıkları bir proje ile bu aydan itibaren İŞKUR üzerinden günlük 25 TL destek imkanı sunduklarını aktardı. Kadınların istihdama kazandırılması kapsamında şimdiye kadar 52 kadına 110 bin TL kredi sağladıklarını da bildiren Gültak, “Ayrıca kadınlarınıza meslek kazandırıyoruz. Mozaik, takı tasarım, giyim, ahşap gibi bir çok kadını yetiştiriyoruz. Kadınlarımızın ürettikleri ürünler için de festival düzenledik” dedi.

ÇAMLIBEL CANLANACAK

Çamlıbel’i canlandırmayı da önemsediğini dile getiren M. Mustafa Gültak, “Dernekleri teşvik ediyorum; Cumhuriyet Meydanı ve Çamlıbel’de fuarlar yapılmasını hep destekleyeceğim. Benim çocukluğumda çevre illerden Mersin’e fuarlara gelirdi insanlar. Bunları yeniden yapabiliriz.

“KİMSESİZLERİN YANINDAYIZ”

Muhtarlarımız ile sürekli bir araya geliyoruz. Öte yandan ‘başkan okulda’ projesi kapsamında okulların ihtiyaçlarını gideriyoruz. Normalde bu bizim işimiz değil. Mahallelerimizde, ‘Mahalle Mis’ projesini hayata geçiriyoruz. Muhtarlar, okul müdürleri ve mahalleli ile bir araya gelerek farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Sokaklarda dış cephe güzelleştirmeleri yapıyor, parkları düzeltiyoruz. İlçemizdeki 500 camiler ile ibadethanelerin bakım-onarım ve temizliğini de yapıyoruz.

Gençler için ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu düzenliyoruz. Şuana kadar 440 gence hem kitap verdik hem Halk Eğitim ve diğer STK’larla eğitim almalarını sağladık.

Kimsesiz, yaşlı ve engelli insanlarımızın her zaman yanındayız. Bunların temizliklerinden bakım, beslenmelerine kadar birçok konuda hizmet veriyoruz. Bugüne kadar hiç yapılmamış ev bakım onarım hizmetini de vermeye başladık. Bölgemizde 18 şehit ailesi var. Şehitlerimizin hatırasına sahip çıkıyoruz. Unutulmuşlar. Bunların hepsini tespit ettik ve gezdik. 8 tanesinin evi çok kötüydü tadilatını yaptık.

MECLİS UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYOR

Halk Günü uygulaması yapıyoruz. Her Çarşamba günü vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Haftanın 7 gününün 3,5 gününü aslında zaten sahada geçiriyorum ama ona rağmen bana ulaşamayan olabilir diye halk günü yapıyoruz.

Ayrıca belediye meclis toplantılarını mahallelerde yapıyoruz ki bu Türkiye’de bir ilk. Biz insanlara güveniyoruz, hiçbir sıkıntı yok. 

Meclisimiz uyum içinde çalışıyor. Belik çoğunuzun beklemediği bir konu, çoğunlukla maddeleri oy birliğiyle geçiriyoruz. CHP ve HDP’li kardeşlerime de teşekkür ediyorum, onlarda bizi destekliyorlar. Mustafa Gültak tek başına bir şey yapamaz. Meclisimiz, bürokratlarımız olmadan biz her şeyi yapamayız.

YEŞİL ALANLAR VE SPOR TESİSLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Park ve yeşil alanlarımızın sayısını arttırıyoruz. Şuan Akdeniz’de yeni 12 halı saha yapılıyor. Huzurkent’te 2020’de bir tane kapalı spor salonu kazandıracağız. Şuan TCDD’ye ait olan 12 dönümlük bir yeri kiraladık Özgürlük ve Çilek Mahalleleri’nin ortasındaki alana güzel bir park yapacağız.  Tüm sahalarımızın tohumları ekildi, yeşillendirildi. Ayrıca amatör sporu destekliyoruz.  Asfalt kaplama, yol açma ve kaldırım çalışmalarımız aralıksız sürüyor.

Ayrıca Kazanlı’da bir düğün salonu ve düğün salonu yapma sözümüze istinaden de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Spor tesisini yaptık.

Doğaya ve ekolojiye saygılıyız. Adanalıoğlu eski çöp toplama alanını kapattık. 8 bin metrekare alanı temizledik ve 5 bin ton toprak dolgusu yaptık. Bir proje daha yaptık, Milli Eğitim ile imzaladığımız proje kapsamında çocuklarımızın burada temizlik yapmasını, doğayı tanımasını sağlayacağız.

Yılmaz Güney Parkı ve auparkını yeniliyoruz. Bu tesis 3-4 yıldır kullanılmıyordu. Sosyal tesis yapacağız içinde ve maliyetine nişan düğün yaptıracağız. Sosyal tesisimizde günlük 2 bin kişilik yemek çıkartacağız. Taziyelere ilk gün yemekleri vereceğiz.

Tırmıl Tepe Spor Kompleksi’ni hayata geçiriyoruz. 32 dönümlük alanda meydan, kapalı yüzme alanından atletizm pistine kadar bir kompleks yapacağız. Şuan 3. derece Sit alanı olduğu için izinleri alınıyor. Burayı tahsis yöntemiyle Spor Bakanlığı’na yaptıracağız.

Mahalle Taziye ve Kültür Evlerinin sayısını arttırıyoruz. Çay Mahallesi Kaso Mevkiindeki taziye evinin ihalesine çıktık. Huzurkent’te gasilhane yoktu. Merkeze uzak olması nedeniyle sıkıntı vardı. İçinde 4 morgu olan bir gasilhane yapıyoruz. Ayrıca burada bir de taziye evi yapacağız.

Hal Mahallesine de kültür veya taziye evi yapacağız. hem kendi bölgemizde millet Bahçesi gibi Mersin’i ilgilendiren projelerde hükümetin desteğini buraya getiriyoruz. Seçilmiş başkanların önünü kesmek istemiyoruz. Kamu yararına, Mersin yararına olan her şeyin yanında yer alıyoruz, almaya da devam edeceğiz.

TOKİ İLK ATAŞ’A GELİYOR

Ataş’a TOKİ’yi getiriyoruz, 350 konut yapacağız. Kovalıyorum, bunlar öyle geliyor. Yoksa gelmez. Barış, Bahçe ve Mahmudiye Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm önemli bir proje, bugün TOKİ başkanı ile bu konuları konuşacağız.

Ayrıca seçim sonrası iptal olan Millet Bahçesi’nin de ihalesi yapıldı ve sözleşme aşamasına elindi.

Yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nu da OYAK’tan aldık, kışla arazisi ve auaparkın olduğu 140 dönümlük alanı Mersin’e kazandıracağız. Plaj Yolu yeniden plaj olarak faaliyet gösterecek. Ayrıca alana bir de seyir terası, 2 tane eğlence merkezi yapacağız” diye konuştu.

BÜTÇE 185 MİLYON TL, BORÇ 220 MİLYON TL!

Öte yandan belediyenin 2019 yılı bütçesinin 185 milyon TL olduğunu ve bugünkü toplam borcunda 220 milyon 210 bin TL olduğunu açıklayan Başkan Gültak, “Bu borcun 150 milyon TL iller bankası’nda yapılandırılmış olup ben geldiğimde 156 milyondu. 6 milyonunu ödedim. 27 milyon TL’si de İler Bankası’na kredi borcuydu, 3 milyonunu ödedim. Şuana kadar 9 milyon TL7ye yakın borç ödedim. Esnafa düzenli ödeme yapıyoruz o yüzden herkes bize mal satmaya çalışıyor” dedi.

GECİKEN PROJELER NE OLDU?

Soru cevap bölümünde hükümetin Mersin’de yıllardır geciken yatırımlarına dair soruları da yanıtlayan Gültak, “Havalimanı inşallah iki kere müteahhidi iflas etti o yüzden aksıyor, artık devlet bitirecek projeyi. Ankara’dan öğreneceğim kadarıyla 2 yılda havalimanın itmesini bekliyoruz. Taşucu Otobanı’nı Kızkalesi’ne kadar böldük, oraya kadar olanının ihale edeceğiz. Taşucu dediğiniz zaman kimseye ihaleye girmiyor. Kızkalesi denilince istekli olacak. Karaduvar Kazanlı bizim bölgemiz. Doğayı ve çevreyi önemsiyoruz. Halkın kararı ne ise biz onun yanında yer alırız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA