“ÜLKEDE HERKES KİMYAGER OLDU” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÜLKEDE HERKES KİMYAGER OLDU”


 

Mersin’den iktidara yüklenen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alkol ve sigara yasaklarının Türkiye’yi 2 milyar lira zarara uğrattığını söyleyerek, “Kimle konuşsam evine düzenek kurmuş kendi alkolünü üretiyor. Ülkede herkes kimyager oldu” dedi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce (Mersin ESOB) “Başkanlar Kurulu” toplantısı düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ESOB Başkanı Talat Dinçer ve birlik üyeleri katıldı.

“YENİ ESNAFLARIN YÜZDE 98’İ 5 YILI GÖRMEDEN KAPANIYOR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Talat Dinçer, en ufak krizden en çok etkilenenin küçük esnaflar olduğuna dikkat çekti. İstihdamın ana kaynağının esnaflar olduğunu anımsatan Dinçer konuşmasında, “Esnaf hiçbir şey yapmasa bile kendi iş yerinde kendini istihdam ediyor. Böyle önemli bir konumda olan esnaflarımız tabii sıkıntılar çekiyor. Esnafın en büyük sorunu kuralsızlık. Çünkü bizi ve iş yerimizi bir kurala bağlamıyorlar. Bu ülke de herkes işi bilse de bilmese de yapıyor. Durum böyle olunca yeni açılan iş yerlerinin yüzde 33’ü bir yılı dolduramıyor. Yüzde 98’i de 5 yılı dolduramıyor. Yüzdeler bu konuda ciddi bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Bu durumunda yasal dayanağa ihtiyacımız var. Yoksa kötü niyetli, işi bilmeden açanların yüzünden esas esnaflarımız zarar görüyor” dedi.

“ÜLKEDE HERKES KİMYAGER OLDU”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, sigara ve alkol uygulamalarının esnafın ve ülkenin zararına olduğunu belirtti. Palandöken konuşmasının devamında şunları söyledi, “Alkol satışı belli saatlerde olunca bu kez kaçak ve illegal yoldan satış yapılıyor. Bu yüzden Tezgah altından içki üretenler çoğalıyor ve devlet vergi kaybına uğruyor.  Hatta kimle konuşsam evine düzenek kurmuş kendi alkolünü kendisi üretiyor. Gençler, çocuklar özenmesin diye yapılıyor bu uygulama fakat o çocuklar nasıl hazırlanacağına kendi gözleri ile şahit oluyor. Ülkede herkes kimyager oldu, yenileri de bu sayede yetişiyor. Sigara kaçağı ile birlikte alkol yasağının Türkiye'ye faturası 2 milyar lira. Bu kayıpla Mersin’e değil sadece, Türkiye’ye köprüler, yollar yaparsın. Ben tüketin diye tavsiye de bulunmuyorum ama bir gerçek var, bu uygulamalar büyük zarara sebep oluyor”

Başkan Palandöken konuşmasının sonunda Barış Harekatı’na katılan askerleri selamladı.

Mersin’e her türlü yatırımın yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyleyen Merin Valisi Ali İhsan Su ise, “Bu yatırımlar direk esnafı ilgilendirmese de dolaylı olarak esnafı ilgilendiriyor. İlimiz durmadan gelişiyor. Çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

Esnafların sorunlarının konuşulduğu toplantı da Mersin esnafının ve ülke esnafının eksiklikleri görüşüldü ve katılan üyelerden fikirler alındı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA