BÜYÜKŞEHİR’E DAVA AÇAN KAZANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’E DAVA AÇAN KAZANDI!


 

Burhanettin Kocamaz döneminde 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları’nda yapılan düzenleme ile arazileri belediye hizmet alanına dönüştürülen yurttaşlar, mahkemeleri kazanmaları ile topraklarına yeniden kavuştular.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen dönem Burhanettin Kocamaz’ın teklifi ile; Mezitli ilçesi Bozön Mahallesi ile Yenişehir ilçesi Kocavilayet ve Çiftlik Mahalleleri’nde bazı vatandaşların arazilerini belediye hizmet alanına dönüştürmesi oldu bittisine mahkemeler geçit vermedi.

Mersin İdare Mahkemeleri’ne başvuran hak sahiplerinin itirazı sonrası başlayan yargı süreci yurttaş lehine sonuçlandı. Yurttaşlar, mahkemeleri kazanmaları ile topraklarına yeniden kavuştular. 

MEZARLIK ‘OLDU-BİTTİ’SİNE MAHKEME ‘DUR’ DEDİ

Bu kapsamda Mezitli İlçesi, Bozön Mahallesi, 2731, 2732, 2733, 2734, 2655, 2657, 2641, 2647, 2753, 2755 ve 2757 nolu parseller ile Mezitli Mahallesi 3715 sayılı parsel ile Yenişehir ilçesi, Çiftlik Mahallesi, 2065 sayılı parseli kapsayan alanların mezarlık yapımı için belediye hizmet alanı olarak işaretlenmesine ilişkin düzenlenmenin iptali için açılan dava, Mersin 2.İdare Mahkemesi vatandaş lehine sonuçlandı. Gereğinin yapılması için İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen teklifler komisyonlardan geldiği haliyle mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Böylece mezarlık alanı ilan edilen alanlardan bazıları yeniden tarım arazisi oldu.

Yine Yenişehir İlçesi, Kocavilayet Mahallesi 730 sayılı parseli de kapsayan alan ve 119 sayılı parseli kapsayan 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı kapsamında mahkemenin işlemin iptali kararı da oy birliğiyle kabul edildi.

Yine Yenişehir İlçesi, Kocavilayet Mahallesi, 11075 ada 1 parsel sayılı “Belediye Hizmet Alanı” (BHA) niteliğindeki parselin yeşil alan olarak işaretlenmesine ilişkin Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin işlemin iptaline ilişkin kararı da mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

 

BÜYÜKŞEHİR, ÇOK SAYIDA MAHKEME KARARI İLE KARŞI KARŞIYA

Konuyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde değerlendirmelerde bulunan Başkan Vahap Seçer, “Hak sahipleri bizi dava etmişler, biz burada mahkeme kararını uyguluyoruz” dedi.

CHP’li Meclis üyesi Ali Dinsever de konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Çok sayıda mahkeme kararı ile karşılaşıyoruz. Mahkeme kararına direnme şansımız zaten yok ama benim anladığım kadarıyla bundan sonraki benzer sorunlarda meclisin komisyonlar kanalıyla tartışması gereken bir konu var: idare mahkeme kararlarında kararların iptal yönünde çıkmasının büyük çoğunluğu usul eksikliğinden kaynaklanıyor. İdarenin usul kurallarına uymamış olmasından dolayı iptal kararı çıkıyor.

Mahkeme iptal ettiyse vazgeçiliyor, ‘yararlı değildir’ gibi bir kanı oluşuyor. Bu doğru bir kanı değil. Eksiklikler giderilerek kamu yararına bu işler devam edilebilir” dedi.

Bunun üzerine tekrar söz alan Başkan Vahap Seçer, “İdari mahkemeler idarenin tasarruflarına yönelik kararlar verebilir, boza da bilebilir. Kamu yararı var ise ısrarcı olunabilir. Ama esasında kamu yararına aykırı bir durum gözetmişse mahkeme ona diyecek bir şey yok” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA