SOKAK SANATÇILARI YENİŞEHİR’DE SAHNE ALIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOKAK SANATÇILARI YENİŞEHİR’DE SAHNE ALIYOR


 

Yenişehir Belediyesi’nin Mersin Rotary Kulübü ile birlikte düzenlediği ‘Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’ bugün yapılacak.

Haber Merkezi

Kushimoto Sokağı’nda yapılan festival kapsamında müzisyenler, ressamlar, performans sanatçıları gün boyunca sahne alıp yeteneklerini sergileyecek. Ünlü mizah yazarı Gani Müjde de festivalin konukları arasında yer alacak.
Daha önce her mahalleye yazlık sinema ve çocuk tiyatrosu götüren Yenişehir Belediyesi, sanata desteğini farklı bir mecraya taşıdı. Yenişehir Belediyesi, sokak sanatçılarının daha görünür olması için düzenlenen Sokak Sanatçıları Festivali’nin de ana destekçisi oldu.
İlki geçtiğimiz yıl Mersin Rotary Kulübü’nün girişimleriyle yapılan Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, bu yıl Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak.
12 Ekim Cumartesi Günü İnönü Mahallesi’ndeki Kushimato Sokağı’nda yapılacak festival, Mersinlilere unutulmaz bir gün yaşatacak.
Sabah saatlerinden itibaren Kushimato Sokağı araç trafiğine kapatılacak ve müzisyenler, ressamlar, karikatürcüler, performans sanatçıları, tiyatrocular, dansçılar yeteneklerini sergileyecek.  Festivalde Mersin’de yaşayan sokak sanatçılarının yanı sıra başka şehirlerden gelen sokak sanatçıları da sahne alma olanağı bulacak.
Ünlü mizah yazarı Gani Müjde’nin de katılacağı Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’nde klasik araç sergisi, ilginç müzik aletleri sergisi, pandomim gösterisi de yer alacak.
Tüm Mersinlileri Sokak Sanatçıları Festivali’ne davet eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sokak sanatçıları kentlerin en önemli, en güzel renklerinden biri. Kentlerde yaşamayı güzel ve keyifli kılan kesimlerden biri de sokak sanatçıları. Sanatın bir gönüllülük işi olduğunu, sanatın güzelliklerinden tüm toplumun eşit şekilde yararlanmasını gerektiğini gösteren binlerce sokak sanatçımız var. Bu festivalde sokak sanatçılarıyla sanatseverleri buluşturmuş olacağız.  Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı, daha uzun süreli bir festivale dönüştürme hedefimiz de var” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA